Skip to main content

FOOD

Τρία διατροφικά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας όταν τρώμε έξω και αυξάνουν αισθητά το βάρος μας

Μπορεί να νομίζουμε ότι οι επιλογές μας είναι σωστές, όμως αυτές οδηγούν στην αύξηση του βάρους μας



Η καθημερινή σου διατροφή είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε πρόσληψη θερμίδων, σίγουρα όμως κάποιες μέρες επιθυμείς να το ρίξεις έξω, απολαμβάνοντας ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο με την παρέα και τους δικούς σου ανθρώπους. Αυτές τις στιγμές είναι ιδιαίτερα σύνηθες να κάνεις επιλογές πιάτων που να θεωρείς ότι είναι υγιεινές και «αθώες» θερμιδικά, όμως τα αποτελέσματα στο σώμα σου υποδεικνύουν το αντίθετο. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για δεις ποια είναι τα τρία πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη που κάνεις εν αγνοία σου και σαμποτάρουν τη φόρμα σου.

Παραγγέλνεις πλούσια σε θερμίδες και παχυντικά ορεκτικά και συνοδευτικά

Η επιλογή ενός ισορροπημένου και πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά γεύματος είναι το κλειδί. Όμως, οι στόχοι σου για απώλεια βάρους μπορούν εύκολα να παρεμποδιστούν αν συνδυάσεις το γεύμα σου με λιγότερο υγιεινά ορεκτικά ή συνοδευτικά. Τα ορεκτικά με πολλές θερμίδες θεωρούνται στην πραγματικότητα ως ένα πλήρες γεύμα από μόνα τους από πλευράς θερμίδων, χωρίς ωστόσο να χορταίνουν πραγματικά έναν άνθρωπο. Κατά συνέπεια, η αποφυγή επεξεργασμένων υδατανθράκων με τη μορφή συνοδευτικών και συμπληρωματικών τροφών, όπως το ψωμί ή οι τηγανιτές πατάτες πρέπει να αποφεύγονται. Εναλλακτικά, διάλεξε βραστά λαχανικά ή χόρτα της εποχής.

Υποθέτεις ότι κάθε σαλάτα είναι υγιεινή

Αν και μια σαλάτα φαίνεται σαν το τέλειο ορεκτικό, είναι σημαντικό να εξετάζουμε τα συστατικά της πριν την παραγγείλουμε. Μία σαλάτα που συνοδεύεται από ένα ντρέσιγκ με πολλές θερμίδες μπορεί να είναι τελικά άκρως ανθυγιεινή, διαθέτοντας 300, 400 ή και 500 περισσότερες θερμίδες ανά πιάτο. Απόφυγε επιπλέον τις σαλάτες που περιέχουν και τηγανιτές τροφές, όπως το κοτόπουλο, αλλά και τα επιπλέον τυριά που επίσης συνηθίζονται.

Επιλέγεις ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες

Απόφυγε τα ανθρακούχα αναψυκτικά τύπου κόλα ή τα συνοδευτικά κοκτέιλ, και διάλεξε το νερό, μεταλλικό ή ανθρακούχο, ή ένα ποτήρι λευκό κρασί. Θα γλυτώσεις μέχρι και 500 θερμίδες, χωρίς απαραίτητα να χάσεις σε απόλαυση.

Διαβάστε επίσης

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται

ASK THE EDITOR

Γιατί τα πεπτίδια είναι η πιο hot τάση στο skincare αυτή τη στιγμή

Όλοι οι λόγοι για να εντάξεις προϊόντα με πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάουλα Μπαντόσα: Χώρισαν μετά από 11 μήνες σχέσης!

Η ανάρτηση της τενίστριας στα social media για τον χωρισμό τους