Ποια είναι τα δύο βότανα που σου εξασφαλίζουν τον πιο γαλήνιο ύπνο;

Βάλε τα συγκεκριμένα βότανα στην καθημερινότητά σου, αν κι εσύ πάσχεις από αϋπνία

Ναταλία Πετρίτη

Τα βότανα αποτελούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια ένα από τα βασικά μέσα των ανθρώπων ενάντια στην αϋπνία, με εργαστηριακές μελέτες να έχουν τεκμηριώσει ότι δύο από αυτά πράγματι λειτουργούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των έντονων συμπτωμάτων της. Ο λόγος για το χαμομήλι αλλά και τη ρίζα της βαλεριάνας, που πέρα από γευστικά ροφήματα, είναι και δύο επιλογές που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε χωρίς διακοπές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες, 200 ml εκχύλισματος χαμομηλιού, δύο φορές ημερησίως, σε άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, προσφέροντας μάλιστα γρήγορη χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες. Τα παραπάνω, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που είχαν αντίστοιχα ροφήματα όπως το πράσινο τσάι.

Από την άλλη πλευρά, η ρίζα βαλεριάνας είναι άλλο ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, με τη βιβλιογραφία να τοποθετεί τις πρώτες χρήσεις της για τον εν λόγω σκοπό στον μακρινό 18ο αιώνα.  Η χρήση της ρίζας βαλεριάνας είναι ασφαλής και ευεργετική για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και της αναστάτωσης τις νυχτερινές ώρες και μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από ενηλίκους για την αντιμετώπισή τους.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares