Skip to main content

FOOD

5 λόγοι για να βάλεις το αχλάδι στη διατροφή σου αυτό το φθινόπωρο

Τα οφέλη που έχει το αχλάδι στην υγεία μας είναι πολλά και σημαντικά, ενώ η γεύση του κορυφαία



Το αχλάδι είναι μια γευστική επιλογή για τη διατροφή μας, με δεκάδες έρευνες να υποδεικνύουν ότι τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολλά και σημαντικά. Πρόσθεσέ το άφοβα στην καθημερινή σου διατροφή αυτό το φθινόπωρο ως μεσημεριανό σνακ ή σαν συστατικό για γλυκές, γιατί όχι και αλμυρές, συνταγές (π.χ. σε μια σαλάτα).

Τα οφέλη του αχλαδιού στην υγεία μας:

Καταπολεμά το διαβήτη

Οι πολυφαινόλες στο αχλάδι έχει αποδειχθεί πως δρουν προστατευτικά απέναντι στον διαβήτη τύπου 2, βοηθώντας με τη δράση τους στην μείωση του σακχάρου στο αίμα. Η συχνή κατανάλωσή του βοηθά στη σταθεροποίηση της ινσουλίνης, ενώ προλαμβάνονται κι άλλα επακόλουθα του διαβήτη τύπου 2, όπως διάφορα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, τα μάτια, την επιδερμίδα και το συκώτι. Σημαντικό είναι να καταναλώνεις το αχλάδι ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τη φλούδα του, μιας που οι πολυφαινόλες συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο εκεί.

Δρα ως ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής στην εγκυμοσύνη

Τα αχλάδια περιέχουν πολλά συστατικά που βοηθούν στην εγκυμοσύνη, όπως το φολικό οξύ. Ένα μεγάλο αχλάδι περιέχει περίπου 14 μικρογραμμάρια φολικού οξέος που, ειδικά στις 12 πρώτες εβδομάδες της κύησης, θεωρείται από την ιατρική κοινότητα άκρως απαραίτητο για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου.

axladi-ofeli-2

Βοηθά το αναπνευστικό σύστημα

Η αντιοξειδωτική ουσία της γλουταθειόνης που περιέχει το αχλάδι, ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού και των πνευμόνων μας, προλαμβάνοντας μολύνσεις από βακτήρια. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πασχόντων από άσθμα, μπορεί να βοηθήσει αρκετά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως μπορεί να αντικαταστήσει τη σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Βοηθά στη θεραπεία των αλλεργιών

Τα αχλάδια περιέχουν το φυσικό αντιισταμινικό συστατικό της κουερσετίνης, γι’ αυτό και η κατανάλωσή τους μπορεί να γίνεται άφοβα από άτομα με αλλεργίες σε διάφορα τρόφιμα. Είναι μάλιστα το πρώτο φρούτο που προτείνεται για κατανάλωση από μωρά, εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας που το καθιστά μια ασφαλή τροφή.

Βοηθά στην οστεοπόρωση και τονώνει τη μνήμη

 Τα αχλάδια περιέχουν επίσης βόριο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου και την υγεία των οστών μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βοηθούν αισθητά σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα, ενώ και τονώνουν ακόμη τη μνήμη μας.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Η δύναμη στο πιάτο σου: Γιατί να βάλεις τα σπαράγγια στη διατροφή σου

Εκτός από εξαιρετική γεύση, τα σπαράγγια σού προσφέρουν και πολλά οφέλη

FOOD

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.