Skip to main content

FOOD

Γιατί το λαχανικό που καταναλώνεις περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου πρέπει να είναι η κολοκύθα

Η διατροφική αξία της κολοκύθας και τα οφέλη της στον οργανισμό μας την κάνουν την καλύτερη διατροφική επιλογή για τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου



Η κολοκύθα είναι το πλέον αναγνωρίσιμο λαχανικό του φθινοπώρου και ένα εξαιρετικό συστατικό για βελουτέ σούπες, γλυκές και αλμυρές πίτες και τόσες ακόμη συνταγές, για να μην σχολιάσουμε και πόσο αναπόσπαστο μέρος των εορτασμών του Halloween παραμένει διαχρονικά!.

Η κολοκύθα είναι ένα εκπληκτικά ευέλικτο και θρεπτικό φρούτο, ευεργετική για το δέρμα μας, όταν χρησιμοποιείται σαν μάσκα λάμψης, και μια λαμπρή πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων. Ακολουθούν μερικά από τα διατροφικά οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις προσθέτοντας λίγη από αυτήν στη διατροφή σου, κάνοντας τα φθινοπωρινά πιάτα σου λίγο πιο πορτοκαλί.

kolokitha-ofeli

Γιατί το να τρως κολοκύθα σε ευεργετεί:

Προωθεί την καλή υγεία των ματιών

Η κολοκύθα είναι καλή πηγή β-καροτίνης και εξαιρετική για την υγεία των ματιών μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βιταμίνη Α που παράγεται από τη βήτα καροτίνη βοηθά στη διατήρηση της επιφάνειας του ματιού (ή του κερατοειδούς ιστού) υγρής και υγιούς. Η βήτα-καροτίνη, η οποία βρίσκεται επίσης σε άλλα πορτοκαλί τρόφιμα, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, μπορεί επίσης να ενισχύσει τη νυχτερινή και την περιφερειακή σου όραση.

Βοηθά το σώμα με τις λοιμώξεις

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη C – η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά – ενώ είναι επίσης μια καλή πηγή βήτα καροτίνης, στην οποία βασίζεται το σώμα για τη δημιουργία της βιταμίνης Α. Αυτή η βιταμίνη παίζει επίσης βασικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στη μάχη ενάντια στις λοιμώξεις.

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο

Η κολοκύθα και ιδιαίτερα οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία των μυών και των νεύρων του σώματός μας, όπως και της παραγωγής ενέργειας. Συμβάλλει επίσης στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.