Skip to main content

FOOD

Πώς να καταναλώνεις λιπαρές τροφές χωρίς να αυξάνεται το βάρος σου

Τα λιπαρά πρέπει να έχουν θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, αρκεί να το κάνουμε με σωστούς τρόπους που δεν θέτουν σε ρίσκο την υγεία μας



Τα λιπαρά πρέπει να έχουν θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, αρκεί να το κάνουμε με σωστούς τρόπους που δεν θέτουν σε ρίσκο την υγεία μας. Δεν είναι όμως λίγοι οι άνθρωποι που φοβούνται σε βάθος να καταναλώσουν λιπαρές τροφές – κυρίως για να μην πάρουν βάρος – που τις αποβάλουν εντελώς από τη διατροφή τους, θέτοντας τελικά την υγεία τους σε κίνδυνο, αλλά και μη βλέποντας την επιθυμητή βελτίωση στο σωματικό τους βάρος. Τα λιπαρά, εκτός από τα οφέλη που προσφέρουν στην καρδιά ή τον εγκέφαλο, βοηθούν επίσης να παραμένουμε χορτάτοι και για περισσότερο χρόνο, μιας που απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη χώνεψή τους. Με άλλα λόγια, φροντίζουν κι αυτά με τον τρόπο τους το να παραμένει το βάρος μας ισορροπημένο. Να ποια είδη τροφής μπορούμε να καταναλώνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, για μια δίαιτα που δεν στερείται λιπαρών ουσιών.

Ξηροί καρποί στο πρωινό

Τα ανάλατα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια είναι ιδανικό σνακ για το πρωινό μας, ως προσθήκη στα δημητριακά με γάλα ή το γιαούρτι που τρώμε πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Σπόροι chia στη βρώμη

Οι σπόροι chia μαζί με οποιοδήποτε υγρό στοιχείο παίρνουν τη μορφή ενός γευστικού ζελέ, οπότε μια χούφτα στη βρόμη ή το smoothie, θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για πολλές ώρες. Αν δε συνοδεύεται από λίγα φρέσκα φρούτα, ακόμα καλύτερα.

Παρθένο ελαιόλαδο στα λαχανικά

Το ελαιόλαδο βοηθά στην μείωση των φλεγμονών, αλλά και στην απώλεια βάρους, όταν αυτό καταναλώνεται με μέτρο. Η προσθήκη του πάνω από βραστά λαχανικά, μια φρέσκια σαλάτα ή πάνω από τα ψητά λαχανικά κάνει όλη τη διαφορά.

olive-oil-pouring-on-salad-2021-09-01-02-47-34-utc

Αυγά στη σαλάτα

Τα αυγά διαθέτουν καλά λιπαρά και βοηθούν παράλληλα στην καλή απορρόφηση των φυτοθρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα πράσινα λαχανικά. Γι’ αυτό είναι ό,τι πρέπει μαζί με μια πράσινη σαλάτα ή λίγο αβοκάντο στο τοστ.

Βούτυρο ξηρών καρπών

Το βούτυρο καρπών πάνω από ένα μήλο, ιδανικά ως ελαφρύ σνακ πριν τον ύπνο, μας χορταίνει, ενώ έχει γεύση σαν να τρώμε κάποια γλυκιά λιχουδιά.

Αβοκάντο

Ένα τέταρτο αβοκάντο στο smoothie σου ή μια φέτα μαύρο ψωμί με την ίδια ποσότητα από αβοκάντο από πάνω είναι το ιδανικό σνακ ή πρωινό για να μένεις χορτάτη και να νιώθεις γεμάτη ενέργεια.

 

 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

FOOD

Φράουλες για πάντα: δες τα σούπερ οφέλη που σου προσφέρουν

Με ελάχιστες θερμίδες, γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ, οι φράουλες είναι λατρεία!

FOOD

Τι οφέλη προσφέρει το ακτινίδιο στην υγεία σου

Το ακτινίδιο διαθέτει εξαιρετικό διατροφικό προφίλ και σου φέρνει πολλά οφέλη

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια