7 τροφές για να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα

Τι να καταναλώσεις για να μετριαστεί το πρόβλημα

Ναταλία Πετρίτη

Το ενοχλητικό φούσκωμα μπορεί να σχετίζεται με το στρες, την κατακράτηση υγρών, τη δυσλειτουργική γαστρική κινητικότητα, τις γαστρεντερικές διαταραχές όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τις ορμονικές ανισορροπίες και σε ορισμένα φάρμακα. Μπορεί επιπλέον να είναι σύμπτωμα άλλων προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος, όπως τα αέρια και η δυσκοιλιότητα. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας το έχουμε πάθει, ενώ ο συνδυασμός αυτού και της αύξησης των αερίων του εντέρου είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο μετά την κατανάλωση ζυμώσιμων τροφών.

Και παρά το γεγονός ότι καμία μεμονωμένη τροφή δεν αποτελεί σίγουρη θεραπεία για αυτό, σίγουρα το τι καταναλώνουμε μπορεί να παίζει μεγάλο ρόλο στο να μετριαστεί το πρόβλημα. Ακολουθούν επτά τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε όταν νιώθετε φουσκωμένοι.

Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα περιέχουν αδιάλυτες ίνες και σορβιτόλη για την τόνωση των κινήσεων του εντέρου. Οι πρώτες προσθέτουν όγκο κατά την πέψη και βοηθούν τα κόπρανα να περνούν γρηγορότερα από το πεπτικό σύστημα, ενώ η σορβιτόλη είναι ένα φυσικό καθαρτικό.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να διεγείρει την κινητικότητα στο γαστρεντερικό σωλήνα και να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα και τη σχετική διάταση της κοιλιάς.

Αγγούρι

Η κατανάλωση λαχανικών που είναι πλούσια σε νερό όπως τα αγγούρια, μπορεί να βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της πρόσληψης υγρών και να προσφέρει την ενυδάτωση που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε στην αρχική μας κατάσταση.

Σέλινο

Όπως και το αγγούρι, έτσι και το σέλινο είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό λαχανικό που δρα ως διουρητικό και μπορεί να μειώσει το φούσκωμα που σχετίζεται με τη δυσκοιλιότητα.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, έναν βασικό ηλεκτρολύτη που προωθεί την απέκκριση νατρίου από το σώμα. Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος που σχετίζεται με την κατακράτηση νερού.

Μέντα

Η l-μενθόλη που περιέχει η μέντα μειώνει τους γαστρικούς σπασμούς, χαλαρώνει τους μύες του γαστρεντερικού σωλήνα και ανακουφίζει από τον πόνο και το φούσκωμα. Ένα φλιτζάνι τσάι μέντας αρκεί.

Γιαούρτι

Όλα τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι, το kimchi και το κεφίρ, περιέχουν ευεργετικά μικρόβια που βοηθούν τη διαδικασία της πέψης. Ακόμη, βοηθούν στη βελτίωση των συμπτωμάτων του IBS καθώς και της διάρροιας σε μερικούς ανθρώπους.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares