Skip to main content

FOOD

Έξυπνοι τρόποι για να προσθέσεις τα superfoods στο καθημερινό διαιτολόγιο

Οι υπερτροφές μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, συμβάλλοντας στην καλύτερη υγεία και λειτουργία του οργανισμού μας



Οι υπερτροφές μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, συμβάλλοντας στην καλύτερη υγεία και λειτουργία του οργανισμού μας. Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους ώστε να τα προσθέσετε στο καθημερινό διαιτολόγιο, να μερικές συμβουλές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πείτε «ναι» στα smoothies

Συνδυάστε υπερτροφές όπως σπανάκι, μούρα, σπόρους chia ή σπιρουλίνα στις αγαπημένες σας συνταγές για smoothie. Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει τη θρεπτική τους αξία, αλλά θα προσθέσει και γεύση και φυσική γλυκύτητα.

Δοκιμάστε εναλλακτικά snacks

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά snack με επιλογές υπερτροφών όπως αμύγδαλα, καρύδια, αποξυραμένο kale ή αποξηραμένα φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιορίσετε τις λιγούρες σας, ενώ λαμβάνετε πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

Superfood bowls

Δημιουργήστε νόστιμα και θρεπτικά bowls συνδυάζοντας ποικιλία από superfoods. Χρησιμοποιήστε συστατικά όπως κινόα, αβοκάντο, λάχανο, παντζάρια, σπόρους ή ξηρούς καρπούς για να φτιάξετε ένα οπτικά ελκυστικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα.

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά συστατικά

Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα συστατικά με εναλλακτικές υπερτροφές. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε γλυκοπατάτες ή κουνουπίδι αντί για λευκές πατάτες ή αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για ραφιναρισμένο αλεύρι.

Δοκιμάστε spreads/dips

Ετοιμάστε θρεπτικά spreads και dips χρησιμοποιώντας υπερτροφές όπως χούμους από ρεβίθια, γκουακαμόλε από αβοκάντο ή βούτυρο ξηρών καρπών από αμύγδαλα ή κάσιους.

Φτιάξτε σάλτσες

Βελτιώστε τη γεύση των γευμάτων σας δημιουργώντας σπιτικές σάλτσες χρησιμοποιώντας συστατικά όπως κουρκουμά, τζίντζερ, σκόρδο ή ελαιόλαδο. Αυτό όχι μόνο θα προσθέσει διατροφική αξία αλλά θα κάνει και το φαγητό σας πιο ιδιαίτερο.

Επιδόρπια

Απολαύστε γλυκά χωρίς ενοχές, δημιουργώντας επιδόρπια με υπερτροφές. Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα, μούρα acai ή σκόνη matcha στις γλυκές παρασκευές σας ή επιλέξτε επιδόρπια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως μια πουτίγκα με σπόρους chia ή σορμπέ με βάση τα φρούτα.

Συμπεριλάβετε superfoods στη μαγειρική σας

Πειραματιστείτε με τεχνικές μαγειρέματος που σας επιτρέπουν να ενσωματώνετε απρόσκοπτα τα superfoods. Για παράδειγμα, προσθέστε σπανάκι ή λάχανο στις σούπες σας, ανακατέψτε λαχανικά όπως κουνουπίδι ή κολοκυθάκια στη σάλτσα ζυμαρικών σας ή χρησιμοποιήστε κινόα αντί για ρύζι.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!