Skip to main content

FOOD

Ποιες τροφές να καταναλώσετε για ενυδάτωση με διάρκεια

Διατροφικές επιλογές που μπορούν να γίνουν σύμμαχός μας στον καύσωνα



Οι ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού επιβάλουν την ξεκούραση, την αποχή από τον ήλιο και τη διαρκή μας ενυδάτωση. Η ενυδάτωση όμως δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την κατανάλωση νερού και άλλων ροφημάτων, αλλά και από την ίδια τη διατροφή μας που μπορεί να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Να λοιπόν ποιες τροφές να καταναλώσετε για ενυδάτωση με διάρκεια, ασπίδα στον καύσωνα που μαίνεται.

Φρούτα

Φρούτα όπως το καρπούζι, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και ο ανανάς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ενυδάτωσης.

Λαχανικά

Τα αγγούρια, το μαρούλι, το σέλινο και τα κολοκυθάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να συμβάλουν με τη σειρά τους στην ενυδάτωση.

Σούπες

Η κατανάλωση σούπας που παρασκευάζεται με λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση καθώς και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε επίσης παγωμένες σούπες, όπως το γκασπάτσο, για επιπλέον δροσιά.

Smoothies

Τα σπιτικά smoothies με συστατικά όπως γιαούρτι, φρούτα και πράσινα λαχανικά (σπανάκι, σέλερι κλπ.) μπορούν να είναι μια αναζωογονητική και ενυδατική επιλογή.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρολυτών και μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση.

Τσάι από βότανα

Ορισμένα αφεψήματα από βότανα, όπως η μέντα ή το χαμομήλι, μπορούν να προσφέρουν ενυδάτωση χωρίς τη διουρητική δράση της καφεΐνης.

Ισοτονικά ποτά

Εάν κάνετε έντονη σωματική προπόνηση ή παρατηρείτε παρατεταμένη εφίδρωση, τα ισοτονικά ποτά μπορούν να βοηθήσουν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών και στη διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης. Με προσοχή βέβαια, καθώς αυτά περιέχουν και αυξημένες ποσότητες σακχάρων.

Γάλα

Το γάλα είναι μια καλή πηγή ενυδάτωσης και περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Σπόροι chia

Όταν μουλιάζονται σε νερό ή άλλα υγρά όπως το φυτικό γάλα, οι σπόροι chia απορροφούν το υγρό και μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»