Skip to main content

FOOD

6 τροφές που λειτουργούν σαν άμεσο mood boost

Tι να φάτε για να ανέβει η διάθεση στα ύψη



Η καθημερινή μας διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρους του σώματός μας, τη λειτουργία του εντέρου και τη λήψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων για τον οργανισμό μας, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν φυσικό boost της διάθεσής μας. Να λοιπόν 6 τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε όταν χρειάζεστε να ανέβει η διάθεσή σας.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ενώσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν το στρες και το άγχος.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα υγιή λίπη έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής διάθεσης και της υγείας του εγκεφάλου.

Μούρα

Τα μούρα, όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα, είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και περιέχει επίσης προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του εντέρου. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση και να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β που βοηθά στην παραγωγή χημικών ουσιών που προκαλούν καλή αίσθηση στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Τα επαρκή επίπεδα φυλλικού οξέος έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης και βελτιωμένη διάθεση.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, οι λιναρόσποροι και οι σπόροι chia, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ευεργετικά για την υγεία του εγκεφάλου και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της διάθεσης μειώνοντας τη φλεγμονή και υποστηρίζοντας τη συνολική ψυχική ευεξία.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία