Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

To αιθέριο έλαιο που δρα κατά του στρες

Ανακάλυψε το αιθέριο έλαιο που θα σου αλλάξει τη διάθεση 


Ζωή Γκόρου

 

Από τη μεγάλη οικογένεια των αιθέριων ελαίων, το νερολί, που προέρχεται από τα άνθη νεραντζιάς έχει τις πιο ισχυρές αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Η Ιστορία του είναι όσο όμορφη όσο και το φυτό από το οποίο προέρχεται. 'Αρχισε να συλλέγεται το 17ο αιώνα νωρίς το πρωϊ με την πρώτη δροσιά της αυγής στην Ιταλική πόλη Nerola μετά από διαταγή της δούκισσα Ορσίνι  η οποία το καθιέρωσε ως άρωμα της μόδας.

 

 

Λίγες σταγόνες (2-3) στο ρεσό σου, στο γραφείο ή στο αυτοκίνητο θα σου αποκαλύψουν σύντομα τις ιδιότητές του: ανακουφίζει από τις κρίσεις άγχους και την ψυχική και σωματική κόποση. Επιπελόν θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από μια πιο αισιόδοξη και δημιουργική σκοπιά τώρα που επέστρεψες στη πόλη. Τέλος δρα κατά της αϋπνίας και της ταχυπαλμίας.

Δοκίμασε να το βάλεις στη καθημερινότητά σου και στο εσωτερικό χώρο στο οποίο ξεκουράζεσαι ή περνάς πολλές ώρες. Με το καιρό το φίνο άρωμα πορτοκαλιάς που αφήνει πίσω του το neroli θα έχει επίδραση στη ψυχολογία σου. 

Ταιριάζει με άλλα αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, χαμομήλι και γιασεμί. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα