Τα καλύτερα tips γυμναστικής για να ανακουφιστείτε από ημικρανίες και πονοκεφάλους

Πώς θα σου φαινόταν αν με τη yoga ή το κολύμπι γλίτωνες από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες που σε ταλαιπωρούν;

Ναταλία Πετρίτη

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η γυμναστική μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες ή και πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους, μια ρουτίνα συχνής γυμναστικής μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους, αλλά και να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισής των συμπτωμάτων τους.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες ασκήσεις και είδη γυμναστικής για να καταπολεμήσετε ημικρανίες και πονοκεφάλους; Σύμφωνα με το CDC, οι ενήλικες που κάνουν ήπια γυμναστική όπως το περπάτημα/χαλαρό τρέξιμο για 150 λεπτά, δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα, ή κάνουν ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης όπως τα βάρη, μία φορά την εβδομάδα, μπορούν κατ’ αυτόν τον τρόπο να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Εξίσου βοηθητικές είναι και η yoga ή το stretching σαν ασκήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασκήσεις για την αντιμετώπιση ημικρανιών και πονοκεφάλων μπορούν να ενισχύσουν παράλληλα τη διάθεσή σας, μειώνουν την ευαισθησία στον πόνο, βοηθούν στο να κοιμάστε καλύτερα, και μειώνουν την ένταση ημικρανιών και πονοκεφάλων, όπως και τη συχνότητα εμφάνισής τους.

Οι καλύτερες σχετικές ασκήσεις είναι η ποδηλασία, η κολύμβηση και το περπάτημα όσον αφορά στις αερόβιες, ενώ εξίσου σχεδόν βοηθητικός μπορεί να είναι ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές, η yoga και το stretching.

Μερικά ακόμη χρήσιμα tips για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα των ημικρανιών και των πονοκεφάλων είναι το να διατηρείτε σωστή στάση σώματος, καθώς όταν αυτό δεν συμβαίνει, το κεφάλι σας μπορεί να επιβαρύνεται με έξτρα πίεση που οδηγεί στην εμφάνισή τους. Επιπλέον, όταν βιώνετε μια κρίση ημικρανίας ή πονοκεφάλου, αποφύγετε εντελώς την άσκηση καθώς αυτή μπορεί να την επιβαρύνει. Ακόμη, όταν πρόκειται να γυμναστείτε φροντίστε να κάνετε σωστό ζέσταμα αλλά και αποθεραπεία.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares