Γιατί ένας απογευματινός υπνάκος είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία και την ευεξία μας

Εκείνος ο μισάωρος ύπνος στον καναπέ μετά τη δουλειά είναι τελικά εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία μας

Ναταλία Πετρίτη

Είστε κι εσείς υπέρμαχος του power napping, των ολιγόλεπτων δηλαδή διαλειμμάτων μέσα στην ημέρα για έναν ύπνο που μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να ανασυγκροτηθούμε; Τότε πολύ καλά κάνετε, αφού επιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι αυτός ο απογευματινός υπνάκος είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία και την ευεξία μας. Δείτε παρακάτω πως.

Βελτιώνει τη διάθεσή μας

Έχετε δει ένα μικρό παιδάκι αμέσως μετά τον μεσημεριανό του ύπνο; Ακριβώς έτσι είναι και η διάθεση των ενηλίκων μετά από μια ολιγόλεπτη ξεκούραση μέσα στην ημέρα, η οποία βοηθά στην αύξηση της σεροτονίνης του οργανισμού μας.

Βελτιώνει τις σεξουαλικές μας επιδόσεις

Έρευνες του University of Michigan Medical School υποδεικνύουν ότι άτομα που κοιμούνται περισσότερο μέσω αυτών των μικρών power naps μέσα στην ημέρα, κάνουν και περισσότερο σεξ με τους συντρόφους τους. 14% περισσότερο για να είμαστε ακριβείς. Επιπλέον, η οξυτοκίνη που παράγει ο οργανισμός μας κατά τον ύπνο είναι η ορμόνη από την οποία εξαρτώνται οι οργασμοί μας. Γι’ αυτό κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε!

Μειώνει την όρεξη για τσιμπολόγημα

Όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη του οργανισμού για άσκοπο τσιμπολόγημα μέσα στην ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με υψηλότερο ρίσκο εμφάνισης παχυσαρκίας και μάλιστα κατά 30%. Γι’ αυτόν τον λόγο, κοιμηθείτε με κάθε ευκαιρία που σας δίνεται.

Μας χαλαρώνει

Τα διαλείμματα για ύπνο μέσα στην ημέρα είναι επιβεβαιωμένο πως μας βοηθούν να χαλαρώνουμε, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά σε περιόδους έντονου στρες. Ακόμη και 10 λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Προστατεύει την υγεία της καρδιάς

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα power naps που διαρκούν 15 με 20 λεπτά μέσα στη μέρα μειώνουν το ρίσκο καρδιακών επεισοδίων σημαντικά. Επιπλέον, μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη και ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα.  

Αυξάνει τη δημιουργικότητα

Ο ύπνος κάνει καλό και στο πνεύμα μας, αφού τα μικρά διαλείμματα ξεκούρασης βελτιώνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας, δηλαδή το δημιουργικό και το αναλυτικό του σκέλος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλοι καλλιτέχνες πάντα κοιμούνται και αρκετά!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares