Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τα Do’s και τα Don’ts της υγείας των νυχιών μας

Όσα πρέπει να γνωρίζεις ώστε να διατηρείς τα νύχια σου υγιή και λαμπερά



Κανένα μανικιούρ και κανένα κόσμημα στα χέρια μας δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους τα χαζεύουν, όταν τα νύχια μας δεν είναι υγιή, καθαρά και λαμπερά. Και για να τα διατηρήσουμε έτσι, ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές του AllYou, με τα Do’s και τα Don’ts της υγείας των νυχιών μας.

Do's

Διατήρησε τα νύχια σου στεγνά και καθαρά

Διατήρησε τα νύχια σου στεγνά και καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα βακτήρια δεν πρόκειται να βρουν εύφορο έδαφος κάτω από την επιφάνειά τους και θα γλιτώσεις πιθανές μολύνσεις. Θυμήσου όταν κάνεις δουλειές όπου τα χέρια σου έρχονται σε επαφή με νερό, να φοράς πάντα γάντια. Απόφυγε επίσης τα βαριά καθαριστικά.

Διατήρησε σωστή την υγιεινή τους

Χρησιμοποίησε ψαλίδια μανικιούρ και νυχοκόπτες για να διατηρήσεις το μήκος των νυχιών σου κοντό. Απόφυγε το λιμάρισμα για να κάνεις αυτή τη δουλειά, καθώς έτσι τα νύχια τραυματίζονται και ενδέχεται να σπάνε πιο εύκολα. Θυμήσου πάντα να τα αποστειρώνεις πριν και μετά τη χρήση τους με οινόπνευμα.

Ενυδάτωσε τα νύχια σου

Δεν χρειάζεται μόνο το δέρμα μας ενυδάτωση, αλλά και τα ίδια μας τα νύχια. Γι’ αυτό όταν απλώνεις κρέμα χεριών, μην ξεχνάς να περνάς και αυτά, μαλακώνοντας παράλληλα και τις παρανυχίδες που μπορεί να έχεις.

Χρησιμοποίησε σκληρυντικό

Αν τα νύχια σου σπάνε εύκολα, δοκίμασε ένα σκληρυντικό με βιοτίνη που θα σε βοηθήσει να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση, ενδυναμώνοντάς τα.

Don'ts

Μην δαγκώνεις τα νύχια σου

Το ξέρουμε ότι έχεις άγχος, όταν όμως πειράζεις και δαγκώνεις τα νύχια ή τις παρανυχίδες σου, όχι απλά καταστρέφεις το σχήμα και την ποιότητά τους, αλλά κινδυνεύεις και από μολύνσεις. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να το σταματήσεις, ζήτα από το φαρμακείο ένα ειδικό βερνίκι που θα σε αποτρέπει με τη γεύση του από το να το κάνεις.

Μην τραβάς τις παρανυχίδες

Αν υπάρχουν παρανυχίδες στα νύχια σου, μην προσπαθήσεις να απαλλαγείς από αυτές τραβώντας τις με το χέρι, αλλά ζήτα τη βοήθεια ενός/μιας ειδικού στο καθάρισμα. Θα γλιτώσεις από τραυματισμούς και τη μεγέθυνση του προβλήματος.

Μην χρησιμοποιείς σκληρά προϊόντα

Άφηνε ανά διαστήματα τα νύχια σου να αναπνεύσουν κάνοντας διάλειμμα από το βάψιμό τους και θυμήσου να χρησιμοποιείς πάντα καλής ποιότητας προϊόντα σε αυτά. Απόφυγε επίσης το ασετόν και επίλεξε καλύτερα ένα remover χωρίς αυτήν την ουσία.

Μην αγνοείς αλλαγές στην όψη τους

Αν παρατηρήσεις μια αλλαγή στην όψη των νυχιών σου, είτε στο χρώμα, είτε στο σχήμα και στον ρυθμό που αυτά μεγαλώνουν, απευθύνσου σε έναν δερματολόγο καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα που θα χρήζει φαρμακευτικής αντιμετώπισης.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου