Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

4 πανέξυπνα tips για να χάνεις βάρος μέσα στην ημέρα χωρίς να ταλαιπωρείσαι

Μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να δεις απώλεια βάρους εύκολα και γρήγορα



Η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη υποχρεώσεις και μεταξύ της δουλειάς, της οικογένειας, των φίλων και των υποχρεώσεων εντός και εκτός σπιτιού, ο χρόνος που απομένει για γυμναστική και φροντίδα του εαυτού μας είναι πραγματικά ελάχιστος. Διάβασε λοιπόν εδώ ποιες μικρές αλλαγές μπορείς να κάνεις στο lifestyle σου, ώστε με έξυπνο και ανώδυνο τρόπο να χάνεις κιλά μέσα στην ημέρα, δίχως δίαιτα ή εντατικά προγράμματα γυμναστικής.

Περπάτησε όπου και όποτε μπορείς

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάψεις ανεπιθύμητες θερμίδες, αφού με μόλις 30 λεπτά γρήγορου βηματισμού ενσωματωμένου στη καθημερινή ρουτίνα μπορεί να χάσεις μέχρι και περίπου 150 επιπλέον θερμίδες. Λάβε υπόψη ότι όσο πιο γρήγορα κινείσαι και όσο περισσότερα βήματα κάνεις, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θερμίδων που θα κάψεις. Μπορείς να δοκιμάσεις να παρκάρεις πιο μακριά από όσο χρειάζεται όπου κι αν πας, να παίρνεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, ή και να κατεβαίνεις μια-δυο στάσεις πριν από το λεωφορείο πηγαίνοντας στον προορισμό σου.

Αύξησε τη συνηθισμένη καθημερινή σου δραστηριότητα

Η διατήρηση του βάρους μας σε χαμηλά επίπεδα απαιτεί σωματική δραστηριότητα. Γι’ αυτό φρόντισε να αυξήσεις τα λεπτά μέσα στην ημέρα στα οποία κινείσαι, είτε για δουλειές είτε για διασκέδαση. Βόλτα με το σκύλο, δουλειές στο σπίτι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή τους συγκατοίκους σου, περπάτημα μετά τη δουλειά, ή βόλτα στα μαγαζιά με τις φίλες σου. Όσο πιο πολύ κινείσαι, τόσο περισσότερο χάνεις, μειώνοντας παράλληλα την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον πόνο της αρθρίτιδας, το άγχος, την κατάθλιψη, τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και πολλά άλλα.

Δοκίμασε μια εναλλακτική ρουτίνα άσκησης

Αν δεν βλέπεις αποτελέσματα από τη γυμναστική που ίσως έχεις επιλέξει να κάνεις, δοκίμασε εναλλακτικές ρουτίνες άσκησης που θα ξυπνήσουν τον μεταβολισμό σου αυξάνοντας τις καύσεις που κάνεις σε καθημερινή βάση. Πεζοπορία, σχοινάκι, ποδηλασία και κολύμβηση είναι ιδανικές για το καλοκαίρι και ενδείκνυνται ακόμη και για τις ζεστές ημέρες.

Πίνε άφθονο νερό

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος από το να αυξήσεις το νερό που καταναλώνεις ημερησίως. Όχι απλά θα ενυδατώνεις περισσότερο τον οργανισμό σου, αλλά θα νιώθεις ευκολότερα κορεσμό, γεγονός που θα σε αποτρέπει πιθανώς από το να φας επιπλέον τροφές που παχαίνουν. Αγόρασε ένα μεγάλο παγούρι που θα σε βοηθήσει να θυμάσαι να πίνεις νερό και κατανάλωνε τουλάχιστον 2 λίτρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική