6 μοναδικά οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα για να βγείτε στην παραλία από νωρίς

Όλα όσα μας προσφέρει η κολύμβηση στη θάλασσα στα πλαίσια της υγείας αλλά και τις εμφάνισής μας

Ναταλία Πετρίτη

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνουμε συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες για να χαλαρώσουμε, να δροσιστούμε και να διασκεδάσουμε με την παρέα μας, είναι όμως και μια άσκηση με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και την εμφάνισή μας. Ακολουθούν έξι από αυτά, για να βγείτε στην παραλία από νωρίς φέτος το καλοκαίρι.

Κάνει καλό στο δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το νάτριο, το ασβέστιο, το χλωριούχο και το θειικό άλας, τα οποία και λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Όλα μαζί μπορούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν  προβλήματα όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, ενώ το θαλασσινό νερό μειώνει επιπλέον τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το κρύο νερό βοηθά στη ρύθμιση των αντιοξειδωτικών διεργασιών στο σώμα μας, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Ακόμη, τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό διαθέτουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αντιβιοτικά.

Συμβάλει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας

Η χαλάρωση και η ξεγνοιασιά που νιώθουμε με μια μόλις βουτιά παρέα με τους δικούς μας ανθρώπους συμβάλει στη συνολική ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

Το θαλασσινό νερό είναι ωφέλιμο για όσους έχουν προβλήματα ιγμορείων, αποτελώντας ένα φυσικό αλατούχο διάλυμα που συμβάλει στην καλύτερη αναπνοή.

Βοηθά στη διαχείριση του σωματικού μας βάρους

Η κολύμβηση μας βοηθά να καίμε πιο γρήγορα και περισσότερες θερμίδες, οδηγώντας στην απώλεια του περιττού βάρους και στη διατήρηση της σιλουέτας μας.

Μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία που επιτυγχάνεται όταν κολυμπάμε σε παγωμένη θάλασσα μειώνει τον μυϊκό πόνο, αλλά και άλλου είδους φλεγμονές, βοηθώντας επίσης στην αποκατάσταση των τραυματισμών στο μυϊκό μας σύστημα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares