Πώς θα διατηρηθείς fit την περίοδο των Χριστουγέννων

Συμβουλές για να διατηρήσεις σώμα και πνεύμα σε fit κατάσταση, ακόμη και τις μέρες με πλούσια γεύματα και ξενύχτια

Ναταλία Πετρίτη

Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου συνοδεύεται από μπόλικα τραπέζια και ξενύχτια, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν μεριμνήσεις από πριν, ίσως και να χάσεις τη φόρμα σου. Και κανείς δεν επιθυμεί με την επιστροφή στη δουλειά και τη ρουτίνα να πρέπει να μπει σε διαδικασία διατροφής! Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να διατηρηθείς fit τις φετινές γιορτές, απολαμβάνοντας παράλληλα το πνεύμα τους.

Μην παραλείπεις γεύματα

Το ότι έχεις να πας σε μεσημεριανό τραπέζι, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό το να μην φας πρωινό! Όταν παραλείπεις γεύματα και βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, σίγουρα θα υποκύψεις στο έντονο συναίσθημα της πείνας, καταναλώνοντας ό,τι βρεις μπροστά σου και σε μεγαλύτερες ποσότητες από το κανονικό.

Φάε λιγότερο, περισσότερες φορές μέσα στην μέρα

Κατανάλωσε πολλά υγιεινών σνακ μέσα στην ημέρα, αλλά σε μικρές ποσότητες που δεν θα σε κάνουν να παχύνεις. Αυτά θα περιορίσουν το έντονο αίσθημα της πείνας και θα αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής στα δείπνα που θα πας.

Πιες περισσότερο νερό

Εκτός από ενυδάτωση, το νερό προσφέρει στο σώμα το αίσθημα της πληρότητας. Στα πάρτι που θα βρεθείς, φρόντιζε να πίνεις ένα ποτήρι νερό για κάθε μεζούρα ποτού που καταναλώνεις, ενώ μην παραλείπεις να πίνεις και ένα μεγάλο ποτήρι το πρωί που ξυπνάς.

Μείνε ενεργητική

Την περίοδο των γιορτών, προσπάθησε να μην εγκαταλείψεις το πρόγραμμα των προπονήσεών σου, ξεκλέβοντας ίσως λίγο στη διάρκειά τους (ξέρουμε ότι έχεις και δουλειές να κάνεις και πράγματα να δεις!). Επιπλέον, για έξτρα κίνηση μέσα στη μέρα, φρόντισε να κάνεις τις γιορτινές αγορές σου από κοντά, περπατώντας στα μαγαζιά και καίγοντας έτσι θερμίδες όσο φροντίζεις για τους αγαπημένους σου.

Δώσε προτεραιότητα σε εσένα

Μην αφήσεις αυτές τις γιορτές να σε καταβάλει το άγχος του να φροντίσεις τους πάντες και να τα κάνεις όλα εσύ για τα τραπέζια και τα εορταστικά πάρτι. Κι αυτό γιατί το στρες που θα έχεις, όχι απλά θα σε καταβάλει σωματικά φέρνοντας κόπωση, αλλά θα λειτουργήσει ως διεγερτικό για την πείνα στο σώμα σου, κάνοντάς σε να καταναλώνεις περισσότερη τροφή χωρίς να το θες πραγματικά. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares