Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 τρόποι για να αποφύγεις το φούσκωμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το δυσάρεστο φούσκωμα μετά το γεύμα σου.



Σίγουρα, το φούσκωμα μετά από ένα μεγάλο γιορτινό γεύμα με τα απαραίτητα γλυκά για σβήσιμο είναι αρκετά συνηθισμένο στις γιορτές. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να αποφύγεις ή να ανακουφίσεις το φούσκωμα μετά από ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Φάε προσεκτικά

Αφιέρωσε χρόνο για να τρως αργά, να μασάς καλά την τροφή και να απολαύσεις κάθε μπουκιά. Το να τρως πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατάποση αέρα, γεγονός που συμβάλλει στο φούσκωμα. Απόλαυσε τις γεύσεις και τις υφές του γεύματός σου.

Έλεγχος μερίδων

Είναι σίγουρα δελεαστικό το να επιδοθείς κατά τη διάρκεια των εορταστικών γευμάτων σε μεγάλες μερίδες, προσπάθησε όμως να μην τρως κάνοντας υπερβολές. Βάλε μικρότερες μερίδες και άκου τις ενδείξεις πληρότητας του σώματός σου. Μπορείς πάντα να επιστρέψεις για περισσότερα εάν εξακολουθείς να πεινάς αργότερα.

Περιόρισε τα ανθρακούχα ποτά

Ανθρακούχα ποτά όπως η σόδα, η κόλα ή και η σαμπάνια μπορούν να εισάγουν επιπλέον αέρα στο στομάχι σου, προκαλώντας φούσκωμα. Προτιμήστε λοιπόν το μεταλλικό νερό ή μικρότερη ποσότητα ανθρακούχου νερού.

Πρόσεξε την πρόσληψη αλατιού

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορούν να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών και φούσκωμα. Προσπάθησε να εξισορροπήσεις τα αλμυρά πιάτα με τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως το σπανάκι, για να βοηθήσεις στη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου.

Μείνε ενεργή

Μετά το γεύμα, κάνε έναν χαλαρό περίπατο ή μια ελαφριά σωματική δραστηριότητα, όπως ο χορός με τους αγαπημένους σου. Η κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και στην ανακούφιση της ενόχλησης που προκαλείται από το φούσκωμα.

Επιπλέον, τα αφεψήματα από βότανα, όπως το τσάι μέντας ή τζίντζερ, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του πεπτικού συστήματος και στην ανακούφιση του φουσκώματος. Εάν το φούσκωμα επιμένει ή γίνεται επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία υγείας για εξατομικευμένες συμβουλές.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα