7 ενδείξεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη βιταμίνη D (για να βγεις στον ήλιο αυτό το Σαββατοκύριακο)

Αν νιώθεις μερικά από αυτά τα συμπτώματα, ίσως χρειάζεσαι περισσότερη έκθεση στο φυσικό φως

Ναταλία Πετρίτη

Η βιταμίνη D αποτελεί σύμμαχο για τον οργανισμό μας στη διατήρηση αυξημένης διάθεσης και γερών οστών, ενώ βοηθά ακόμη και στην απώλεια βάρους. Τα συμπτώματα από την έλλειψή της είναι ωστόσο πολύ συχνά δυσδιάκριτα, κυρίως λόγω του ότι δύσκολα πάει το μυαλό μας στη συγκεκριμένη ανεπάρκεια.

Εάν λοιπόν παρατηρήσεις ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα που ακολουθούν, μια εξέταση αίματος για τη διαπίστωση του τι συμβαίνει είναι σίγουρα απαραίτητη. Και αν πράγματι τα επίπεδα της βιταμίνης είναι χαμηλά στον οργανισμό σου, ετοιμάσου για δραστηριότητες στον ήλιο το προσεχές Σαββατοκύριακο, πάντα φυσικά με άπλετο αντιηλιακό σε πρόσωπο και σώμα.

Συχνή υπνηλία

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D έχουν συνδεθεί έπειτα από σχετικές έρευνες με υψηλότερα επίπεδα υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αίσθημα θλίψης

Σύμφωνα με το περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, οι γυναίκες που παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D είναι δύο φορές πιο πιθανό να ταλαιπωρούνται από κατάθλιψη.

Αδυναμία στο μυϊκό σύστημα

Εάν νιώθεις συχνά ενοχλήσεις και πόνους κατά τη διάρκεια της ημέρας στους μυς σου, μπορεί να σου λείπει η βιταμίνη D.

Μειωμένη αντοχή στην άσκηση

Ομοίως με πιο πάνω, η μειωμένη αντοχή σου στη γυμναστική – παρά το γεγονός ότι κάνεις εδώ και χρόνια και συχνά – σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Συχνά κατάγματα

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι πιθανότητες να πάθεις ένα κάταγμα στην καθημερινότητά σου είναι διπλάσιες εάν τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό σου είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Μεγαλύτερη ευαισθησία στον πόνο

Η χαμηλή βιταμίνη D συνδέεται με τον χρόνιο πόνο και την μεγαλύτερη ευαισθησία σε αυτόν

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η πίεσή σου μπορεί να αυξηθεί αν δεν λαμβάνεις επαρκή βιταμίνη D σε καθημερινή βάση.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares