Skip to main content

SINGLES

Κι όμως: Η εξωτερική εμφάνιση δεν εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση

Μία έρευνα ανατρέπει όσα ξέραμε.



Οι όμορφοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι όμορφες γυναίκες έχουν πολλά προνόμια στην σύγχρονη κοινωνία, κυρίως χάρη στο λεγόμενο "halo effect" που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ένας γοητευτικός άνθρωπος είναι πιο έξυπνος, πιο ικανός και πιο τρυφερός από όσο είναι στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνες, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και στον επαγγελματικό στίβο.

Μπορεί οι λιγότερο όμορφοι άνθρωποι να αμείβονται, σύμφωνα με τις στατιστικές έρευνες του εξωτερικού, 12% λιγότερο από τους πιο γοητευτικούς συναδέλφους τους, όμως οι πολύ όμορφοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν καν να βρουν δουλειά!

«Η ομορφιά μπορεί να σε εμποδίσει να έχεις επαγγελματικές ευκαιρίες, μια προαγωγή ή ένα καλό project» λέει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Columbia, Heidi Grant. Αυτό συμβαίνει γιατί -πολλές φορές- οι όμορφοι άνθρωποι δημιουργούν ανασφάλειες μέσα στον εργασιακό χώρο. 

Στο ίδιο συμπέρασμα έφτασε και η επικεφαλής μιας γερμανικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2011. Κατά τη διάρκεια του πειράματος που έκανε, 223 γυναίκες και 162 άντρες βαθμολόγησαν βιογραφικά που συνοδεύονταν από φωτογραφίες για μια θέση σε ένα πολιτικό περιοδικό. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έδωσαν στους όμορφους ανθρώπους του άλλου φύλου πιο υψηλές βαθμολογίες, αλλά στους ωραίους του ίδιο φύλου τις πιο χαμηλές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι όμορφες γυναίκες δεν έχουν πολλές πιθανότητες να προσληφθούν από μια γυναίκα, αλλά έχουν καλύτερη τύχη όταν αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι άντρας.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά