Αγχώνεσαι (διαρκώς) για το τι... μέλλει γενέσθαι; 3 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτείς

Σου μιλάμε εκ πείρας! 

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Κι αν συμβεί αυτό που ονειρεύομαι; Κι αν όλα πάνε στραβά; Κι αν αρνηθεί, τι θα κάνω; Αν, δεκάδες αν, χιλιάδες φορές μέσα στο μυαλό μου να απασχολούν καθημερινά τη σκέψη μου.

Στην τελική, φίλοι μου, καμία υπόθεση δεν έχει ουσία, αφού δεν μπορώ να προβλέψω το αύριο, αφού πρακτικά ασκούμε όλοι ένα ποσοστό ελέγχου επάνω σε αυτά που μας φέρνει η ζωή, ενώ για τις επιλογές των ανθρώπων γύρω μας... ούτε λόγος!  Εκεί είναι χαμένο το παιχνίδι! 

Βέβαια, τα μελλοντικά σχέδια δεν είναι απαραιτήτως μεμπτά, γιατί, για παράδειγμα, σε περίπτωση που προγραμματίσω να κάνω οικονομία για να αγοράσω μια πανάκριβη τσάντα και τελικά αλλάξω γνώμη, θα μείνω τουλάχιστον με τα χρήματα στην τσέπη!  

Το κακό της υπόθεσης βρίσκεται στο στρες και το άγχος που σου προκαλεί αυτή η κατάσταση και φυσικά, πως θα τα αποβάλλεις. 

Ποια είναι η δική μου συμβουλή;   

1. Επικεντρώσου σε αυτά που διαδραματίζονται γύρω σου τώρα. Κι όταν λέω τώρα, εννοώ ΤΩΡΑ.  Γύρισε το κεφάλι σου και δες τις στιγμές που χάνεις, χωρίς να τις απολαμβάνεις. Γίνονται παρελθόν σε δευτερόλεπτα κι εσύ ασχολείσαι ακόμα με το μέλλον; 

2. Enjoy, δηλαδή χαμογέλα και πέρασε το χρόνο σου ευχάριστα. Συννεφάκι γεμάτο αρνητικές σκέψεις;  Διώξ' το με ένα ποτό στο αγαπημένο σου μπαρ ή μια ταινία στο σινεμά ή μια βόλτα στην πόλη. 

3. Πάρ' το απόφαση. Οι υποθέσεις, τα σενάρια φαντασίας και οι προβληματισμοί δεν οδηγούν πουθενά.  

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!