Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΗ η διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Ώρα να αρχίσεις να την αποφεύγεις...



Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανέλυσαν τα στοιχεία της διατροφής 3.500 εθελοντών ηλικίας 40 έως 50 ετών και τα εξέτασαν σε σχέση με την κατάθλιψη που εκδήλωσαν πέντε χρόνια αργότερα. 

Pixel
Pixel

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διατροφή που ακολουθούμε είναι σε θέση να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση κατάθλιψης στη μελλοντική ζωή μας. 

Οι ειδικοί πραγματοποίησαν την μελέτη, χωρίζοντας τους εθελοντές σε δύο διατροφικές ομάδες: σε εκείνους που έτρωγαν πολλά φυσικά προϊόντα (όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρια) και σε όσους προτιμούσαν τα επεξεργασμένα (όπως τηγανητά, γλυκά, προϊόντα κρέατος, ζάχαρη και γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος).

Αφού έλαβαν υπ' όψιν όλους τους άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης (μεταξύ αυτών το φύλο, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την φυσική δραστηριότητα και τις χρόνιες νόσους), κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ό,τι τρώμε σήμερα μπορεί να επηρεάσει στο μέλλον τις πιθανότητες ανάπτυξης κατάθλιψης.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές που έτρωγαν τα περισσότερα φυσικά τρόφιμα είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες να έχουν παρουσιάσει κατάθλιψη έπειτα από 5 χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν τα λιγότερα.

Αντίστοιχα, όσοι έτρωγαν τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, είχαν 58% περισσότερες πιθανότητες κατάθλιψης στο μέλλον, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

 O Bono γίνεται 64 και με τη μουσική και τη ζωή του προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο

«Η μουσική συμπληρώνει τις λέξεις όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πουν» Bono

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees