Skip to main content

SINGLES

Ποιο είναι το ζώο που μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες;

Δυστυχώς, είναι λίγο δύσκολο να το αποκτήσεις! 



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington πραγματοποίησαν έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν ποια ζώα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τα επίπεδα στρες των ιδιοκτητών τους.

Pixel

Τα προγράμματα που μελετούν την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα δεν είναι κάτι νέο και έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, της αυτοεκτίμησης και της συμπεριφοράς των παιδιών.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα άτομα που ασχολούνται με την περιποίηση και τη φροντίδα αλόγων φαίνεται πως παρουσιάζουν σημαντική μείωση των επιπέδων του στρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες παρακολούθησαν 130 παιδιά, τα οποία εκπαιδεύτηκαν για 12 εβδομάδες στη φροντίδα, την περιποίηση και τον χειρισμό των αλόγων.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν 6 δείγματα σάλιου πριν και μετά το πρόγραμμα. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη σύγκριση των δειγμάτων, τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στη διάρκεια της ημέρας, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν είχαν συμμετάσχει στο γκρουπ και δεν είχαν, κατ' επέκταση, έρθει σε επαφή με άλογα.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η ανακοίνωση της οικογένειάς της για την υγεία της

«Η θεία μας περνάει μια περιπέτεια δύσκολη με την υγεία της»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurovision 2024: Στον τελικό της διοργάνωσης η Μαρίνα Σάττι

Στον τελικό της Eurovision πέρασε η Ελλάδα με το “Zari” της Μαρίνας Σάττι – Αναλυτικά οι χώρες που πέρασαν από τον β' ημιτελικό στην τελική ευθεία του διαγωνισμού

BEAUTY NEWS

Η Bobbi Brown συνεργάζεται με την Kerri Rosenthal και μας θυμίζει ότι η ομορφιά είναι αγάπη

Η limited edition συλλογή Bobbi Brown x Kerri Rosenthal έρχεται σε μία πολύχρωμη συσκευασία, εμπνευσμένη από την ξεχωριστή και παιχνιδιάρικη αισθητική της Kerri Rosenthal και σας προσκαλεί να εκφράσετε την αγάπη σας για την ομορφιά