Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΟΣ είναι ο παράγοντας που επιδεινώνει τις αλλεργίες σου

Όχι μόνο την άνοιξη... 



Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Οχάιο εντόπισαν έναν παράδοξο παράγοντα, που φαίνεται πως επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το στρες.

Pixel
Pixel

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ερευνητική ομάδα εξέτασε 179 πάσχοντες για περισσότερες από 12 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο παρακολουθούσαν τις αλλεργίες τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 39% των συμμετεχόντων, που εκδήλωναν τακτικά αλλεργίες, παρουσίαζαν υψηλότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Ιδανικά, κατά τους ερευνητές, τα άτομα που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, μπορούν να περιορίζουν το στρες με διαλογισμό, βαθιές αναπνοές, ισορροπημένη διατροφή, συστηματική σωματική δραστηριότητα και φυσικά αποχή από το κάπνισμα και την καφεΐνη.

«Συμπτώματα όπως το φτέρνισμα, η καταρροή και τα υγρά μάτια, μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον άγχος στους αλλεργικούς, ενώ για κάποιους μπορεί να είναι ακόμη και η ρίζα του άγχους», εξηγούν οι ερευνητές, διευκρινίζοντας όμως ότι η ανακούφιση του στρες δεν θεραπεύει τις αλλεργίες, ωστόσο ελαττώνει τα επεισόδια των έντονων συμπτωμάτων.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees  

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα