Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης

Oι ειδικοί μάς... ξαγρυπνούν!



Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν -μέσω της μελέτης τους- την πιο εύκολη και γρήγορη θεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Pixel

Όπως εξηγούν, το «κλειδί» βρίσκεται στη δράση της σεροτονίνης, διαβιβαστή στα νεύρα του εγκεφάλου, που θεωρείται η κατεξοχήν χημική ουσία που συνδέεται με την αίσθηση της ευφορίας, τη δράση της οποίας μιμούνται τα αντικαταθλιπτικά χάπια.

Με δεδομένο αυτό, λοιπόν, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να μένουμε ξάγρυπνοι για περισσότερες από 24 ώρες, ανακουφίζει αρκετά από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, καθώς αποδεδειγμένα ενισχύει τη δράση της σεροτονίνης.

Pixel

Κατά τα πειράματα, 6 στους 10 ασθενείς βρήκαν την τακτική αυτή πιο άμεση και πιο αποτελεσματική, σε σύγκριση με τη χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών, η δράση των οποίων απαιτεί χρονικό διάστημα 6 έως 8 εβδομάδων.

Η επίδραση της αϋπνίας είναι τέτοιας κλίμακας, ώστε ένας ερευνητής περιέγραψε το ξενύχτι ως «έναν αξιοσημείωτο τρόπο μεταμόρφωσης για τους βαθιά καταθλιπτικούς, τους ψυχωτικούς και τους ασθενείς με τάσεις αυτοκτονίας».

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί μπορεί ένας άντρας να το βάλει στα πόδια αφού κοιμηθεί μαζί σου;

Για να μη μείνεις με την απορία υπάρχουν 8 τουλάχιστον καλοί λόγοι

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Poor Things: Τα κοστούμια της πολυβραβευμένης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου έρχονται σε μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Oι δημιουργίες της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι το θέμα μιας μεγάλης έκθεσης που έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη, έχοντας ήδη παρουσιαστεί στο Barbican Centre του Λονδίνου

CELEBS

Διάσημη ηθοποιός διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή

Σοκάρουν όσα αποκάλυψε για την ψυχική της υγεία