Skip to main content

SINGLES

ΑΥΤΟΣ είναι ο παράξενος παράγοντας που μάς ανεβάζει

Ενάντια στο... ου κλέψεις! 



Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που να μην έχει υποκύψει έστω για μία φορά στη ζωή του στον πειρασμό της «απατεωνιάς»!

Μία νέα έρευνα έρχεται, λοιπόν, να αποδείξει ότι κάθε φορά που κάποιο άτομο κάνει μία... ζαβολιά, η οποία δεν πληγώνει τους άλλους, όπως για παράδειγμα το να αντιγράψει στις εξετάσεις ή να κλέψει σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, δημιουργείται μέσα του μία αίσθηση ικανοποίησης.

Οι ειδικοί, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους να καταπατήσουν αξίες και μια ευρύτερη ηθική συμπεριφορά για την ευχαρίστηση της «στιγμιαίας παρανομίας», οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη έρευνα, που έγινε από τα Πανεπιστήμια της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου, του Χάρβαρντ και της Πενσυλβάνια.

Οι μελετητές κατέληξαν ότι «Τα θετικά συναισθήματα που προκαλεί ένα ηθικό ατόπημα είναι μια νέα επιστημονική διαπίστωση» και εξηγούν ότι "Ένας από τους λόγους που αιτιολογούν αυτό το φαινόμενο είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ζαβολιά ανώνυμα και χωρίς να μας πιάσουν".

Έπειτα από πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντές, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που είχαν κάνει ζαβολιά σε τεστ αισθάνθηκαν περισσότερη ικανοποίηση, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια

CELEBS

Ελένη Καστάνη: «Η Άννα ήταν πρότυπο για εμάς τις νεότερες ηθοποιούς»

Όσα είπε η ηθοποιός για την Άννα Παναγιωτοπούλου στο «Στούντιο 4»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Τι σειρές θα δούμε αυτό το καλοκαίρι;

The Bear, Bridgerton, House of the Dragon και Doctor Who επιστρέφουν, σε ένα από τα συναρπαστικότερα τηλεοπτικά καλοκαίρια!  Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου