Skip to main content

SINGLES

Γεννημένη επιχειρηματίας

Σκέφτεσαι να φτιάξεις τη δική σου εταιρεία; Αν συγκεντρώνεις τα παρακάτω 7 χαρακτηριστικά, μπορείς να το αποφασίσεις ανεπιφύλακτα!


Γεωργία Κοντού

1. Δεν φοβάσαι να ρισκάρεις. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ χωρίς ρίσκο, λένε οι έμπειροι επιχειρηματίες. Αν λοιπόν φοβάσαι π.χ. να πάρεις ένα μικρό δάνειο ή να επενδύσεις το κεφάλαιό σου σε κάτι που πιστεύεις, ίσως η επιχειρηματικότητα δεν είναι για εσένα. 

2. Έχεις επιμονή και υπομονή. Αν αποκτήσεις τη δική σου επιχείρηση, ειδικά στην αρχή θα χρειαστεί πιθανότατα να περάσεις δύσκολες περιόδους, με χαμηλό πελατολόγιο και ελάχιστα κέρδη, μέχρι να δεις τους κόπους σου να δικαιώνονται. Το σημαντικότερο είναι να μην απογοητευτείς.

3. Πιστεύεις στον εαυτό σου. Όσο απαιτητικό κι αν είναι το αντικείμενο της επιχείρησης που θες να στήσεις, πρέπει να το αγαπάς και να πιστεύεις στις ικανότητές σου, διαφορετικά δεν θα καταφέρεις να πείσεις ούτε τους άλλους να σε εμπιστευτούν.

4. Είσαι ευέλικτη. Ακόμη κι αν ξεπεραστούν οι δυσμενείς συνθήκες της οικονομικής κρίσης, οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Πρέπει λοιπόν να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάρεις δύσκολες και επικίνδυνες αποφάσεις. 

5. Έχεις περιέργεια για τα πάντα. Η φιλομάθεια θα σε βοηθήσει να καινοτομήσεις και να οδηγήσεις την επιχείρησή σου στην επιτυχία. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι, αλλά να αναζητάς διαρκώς νέες λύσεις και στρατηγικές.

6. Είσαι (υπερ)δραστήρια. Στη δική σου επιχείρηση, δεν θα έχεις ωράριο. Ίσως χρειαστεί να δουλεύεις γι’ αυτήν και τα Σαββατοκύριακα ή στις γιορτές. Αν αυτή η ιδέα σε κάνει να δυσανασχετείς, καλύτερα να περιοριστείς σε μια υπαλληλική σχέση εργασίας.

7. Έχεις την επιθυμία να δημιουργήσεις. Δεν έχει σημασία αν θέλεις να στήσεις ένα μπακάλικο ή ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Το χτίσιμο κάθε επιχείρησης και η εξέλιξή της εμπεριέχει το στοιχείο της δημιουργίας. Χωρίς αυτό το κίνητρο, δεν μπορείς να προχωρήσεις. 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30