1. Δεν φοβάσαι να ρισκάρεις. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ χωρίς ρίσκο, λένε οι έμπειροι επιχειρηματίες. Αν λοιπόν φοβάσαι π.χ. να πάρεις ένα μικρό δάνειο ή να επενδύσεις το κεφάλαιό σου σε κάτι που πιστεύεις, ίσως η επιχειρηματικότητα δεν είναι για εσένα.
2. Έχεις επιμονή και υπομονή. Αν αποκτήσεις τη δική σου επιχείρηση, ειδικά στην αρχή θα χρειαστεί πιθανότατα να περάσεις δύσκολες περιόδους, με χαμηλό πελατολόγιο και ελάχιστα κέρδη, μέχρι να δεις τους κόπους σου να δικαιώνονται. Το σημαντικότερο είναι να μην απογοητευτείς.
3. Πιστεύεις στον εαυτό σου. Όσο απαιτητικό κι αν είναι το αντικείμενο της επιχείρησης που θες να στήσεις, πρέπει να το αγαπάς και να πιστεύεις στις ικανότητές σου, διαφορετικά δεν θα καταφέρεις να πείσεις ούτε τους άλλους να σε εμπιστευτούν.
4. Είσαι ευέλικτη. Ακόμη κι αν ξεπεραστούν οι δυσμενείς συνθήκες της οικονομικής κρίσης, οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Πρέπει λοιπόν να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πάρεις δύσκολες και επικίνδυνες αποφάσεις.
5. Έχεις περιέργεια για τα πάντα. Η φιλομάθεια θα σε βοηθήσει να καινοτομήσεις και να οδηγήσεις την επιχείρησή σου στην επιτυχία. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι, αλλά να αναζητάς διαρκώς νέες λύσεις και στρατηγικές.
6. Είσαι (υπερ)δραστήρια. Στη δική σου επιχείρηση, δεν θα έχεις ωράριο. Ίσως χρειαστεί να δουλεύεις γι’ αυτήν και τα Σαββατοκύριακα ή στις γιορτές. Αν αυτή η ιδέα σε κάνει να δυσανασχετείς, καλύτερα να περιοριστείς σε μια υπαλληλική σχέση εργασίας.
7. Έχεις την επιθυμία να δημιουργήσεις. Δεν έχει σημασία αν θέλεις να στήσεις ένα μπακάλικο ή ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Το χτίσιμο κάθε επιχείρησης και η εξέλιξή της εμπεριέχει το στοιχείο της δημιουργίας. Χωρίς αυτό το κίνητρο, δεν μπορείς να προχωρήσεις.