3 τρικ για να κατατροπώσεις τη μελαγχολία των γιορτών

Αποχαιρέτα τα, τα holiday blues που χάνεις.

Φύλλις Νικολάου

Μήπως, κάθε χρονιά, οι προσδοκίες και τα σχέδιά σου για τα «ιδανικά Χριστούγεννα» σκοντάφτουν στα οικονομικά προβλήματα, την έλλειψη χρόνου και την κούραση των ημερών; Μήπως αγχώνεσαι κάθε φορά που βλέπεις στα περιοδικά, τις διαφημίσεις, τα ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και στα σήριαλ ή τα πρωϊνάδικα, εικόνες από το τέλειο ρεβεγιόν; Απέφυγε να πέσεις σε κατάθλιψη ξεφεύγοντας, κατ’ αρχήν, από την παγίδα που ονομάζεται υπερκαταναλωτισμός! Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Οι παρακάτω προτάσεις θα σε βοηθήσουν.

* Οργανώσου: Κάνε ένα «μαζεμένο» προϋπολογισμό, δημιούργησε ή ψάξε για δώρα με συναισθηματική -κι όχι οικονομική- αξία (κι αυτά μόνο για τους κοντινούς σου ανθρώπους), οργάνωσε το χρόνο σου και βγες για ψώνια όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι «ουρές» στα καταστήματα προκαλούν επιπλέον εκνευρισμό και είναι πιθανό να σε οδηγήσουν σε βιαστικές αγορές.

* Γίνε καλός Σαμαρίτης: Αφιέρωσε τις ελεύθερες ώρες σου σε φιλανθρωπίες κι εθελοντικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι η διάθεσή μας ανεβαίνει, αισθανόμαστε πιο χρήσιμοι κι αισιόδοξοι όταν κάνουμε πράγματα για καλό σκοπό.

* Ανακάλυψε τη χαρά: Αναζήτησε την παρέα φίλων, συναδέλφων και συγγενών. Αναζήτησε, επίσης, τη χαρά σε μικρές απολαύσεις. Για παράδειγμα μπορείς να απολαύσεις ένα ρομαντικό δείπνο με το σύντροφό σου στο σπίτι ή να παρακολουθήσεις μια ρομαντική κομεντί μαζί με την αδερφή σου και… ένα μπολ γεμάτο (σπιτικό) ποπ-κορν.

* Απόφυγε τις καταχρήσεις: Περιόρισε την κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ. Γενικότερα, πρόσεξε τον εαυτό σου για να σε… προσέξει κι αυτός!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares