Πώς να γυρνάς λιγότερο πτώμα από τη δουλειά

Ερευνητές βρήκαν ένα πολύ απλό τρικ!

Μαριέτα Χριστοπούλου

Φυσικά και όταν δουλεύεις πολλές ώρες και σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, δε γίνεται να μη γυρίσεις πτώμα στο σπίτι, το απόγευμα (ή το βράδυ). Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να νιώθεις κάπως καλύτερα στο τέλος της κάθε μέρας. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αρκεί να περνάς το μεσημεριανό σου διάλειμμα διαφορετικά... Πώς; Με βόλτα ή απόλυτη ηρεμία! 

Πάμε, όμως, να τα δούμε από την αρχή. Ερευνητές ζήτησαν από 100 εργαζόμενους σε διάφορα πεδία, να αλλάξουν όσα έκαναν στο μεσημεριανό τους διάλειμμα, για περίοδο 10 ημέρων. Στους μισούς ζήτησαν να κάνουν βόλτα σε πάρκο και στους άλλους να βρουν ένα ήρεμο μέρος στο γραφείο τους και να κάνουν ασκήσεις χαλάρωσης. Και τα δύο διαρκούσαν 15 λεπτά και τα έκαναν μετά από ένα γρήγορο μεσημεριανό. 

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν το πώς ένιωθαν συγκριτικά με την παλιά τους ρουτίνα. Και όσα είπαν ήταν ξεκάθαρα υπέρ της νέας τους ρουτίνας! Είχαν καλύτερη συγκέντρωση, ένιωθαν λιγότερη πίεση και απολάμβαναν περισσότερο το διάλειμμα τους!  Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μεγαλύτερα επίπεδα απόλαυσης, ήταν συνδεδεμένα με βελτίωση συγκέντρωσης και μειωμένο αίσθημα κούρασης.

 

 

 


 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares