Skip to main content

SINGLES

10 πράγματα που φέρνει το πέρασμα του χρόνου

Ειδικά όταν γίνεσαι μαμά...


Γεωργία Κοντού

1. Πιάνεις τον εαυτό σου να λέει στα παιδιά σου: "Πού θα πάει, δεν θα γίνετε κι εσείς γονείς; Τότε, θα καταλάβετε" (μα τι σου θυμίζει, τι σου θυμίζει...).

2. Ξυπνάς το πρωί πιασμένη και συνειδητοποιείς ότι η μόνη κοπιαστική δραστηριότητα που έκανες χτες ήταν να ανοίξεις το βαζάκι με το μέλι (που ήταν λίγο πιο σφιχτό από ό,τι χρειαζόταν).

3. Πέντε στις επτά ημέρες της εβδομάδας ξυπνάς στη διάρκεια της νύχτας και παραμένεις για μερικά λεπτά άγρυπνη και προβληματισμένη γιατί η κόρη σου πήρε στο διαγώνισμα κάτω από τη βάση/το καζανάκι τρέχει/μια συνάδελφος στη δουλειά σού μίλησε άσχημα. Ευτυχώς (;) είσαι τόσο κουρασμένη, που γρήγορα σε ξαναπαίρνει ο ύπνος.

4. Χαίρεσαι σαν μικρό παιδί μόλις βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου για να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που έχεις αφήσει στη μέση εδώ και καιρό ή για να πας για καφέ με μια φίλη.

5. Ασχολείσαι με δραστηριότητες όπως η κηπουρική, η μαγειρική ή το art de la table, αλλά σου αρέσει! Δεν είναι ντροπή: Όλες κρύβουμε μέσα μας μια... Μάρθα Στιούαρτ στο ελληνικότερο.

6. Ξυπνάς στις έξι το πρωί από ένα παιδί ή ένα σκυλί που χοροπηδάει στο κρεβάτι σου. Και το περίεργο είναι ότι δεν νευριάζεις (εκτός βέβαια αν έχεις κοιμηθεί μόλις τέσσερις ώρες και σε περιμένει ένα σημαντικό επαγγελματικό meeting).

7. Ακούς εδώ και είκοσι/τριάντα χρόνια τα ίδια κομμάτια στο Mp3 player (ή το cd player ή το πικάπ), χωρίς να έχεις ιδέα για τις τελευταίες εξελίξεις στη μουσική. Ποια είναι αυτή η Lady Gaga για την οποία μιλούν όλοι;

8. Ανακαλύπτεις το Facebook την περίοδο που όλοι έχουν αρχίσει να αναζητούν νέα social media. Παρ' όλα αυτά, φτιάχνεις λογαριασμό και πέφτεις με τα μούτρα στην κοινωνική δικτύωση.

9. Κοιτάς τα ρούχα που φορούσες πριν από μία δεκαετία και σού φαίνονται σαν βαφτιστικά: αναρωτιέσαι πώς χωρούσες κάποτε εκεί μέσα.

10. Συνειδητοποιείς, παρ' όλα αυτά, ότι τα τριάντα/σαράντα/πενήντα χρόνια δεν είναι τόσο "πολλά" όσο σου φαίνονταν όταν ήσουν πιο μικρή.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός