Skip to main content

SINGLES

Το καθημερινό 20λεπτο που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη

Απλές συνήθειες για να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο.



Λίγο να ανοίξεις την τηλεόραση το πρωί, αρκεί για να ξεκινήσει η μέρα σου με σύννεφα. Άμα σκάσει δε και το e-mail στο κινητό, δένει το γλυκό. Και κάπως έτσι, φτάνει το τέλος της μέρας, και σε βρίσκει σε ένα καναπέ κουρασμένη, θλιμμένη... 

Η ζωή είναι ωραία, όμως, το ξέρεις. Μην αφήνεις τη ρουτίνα να σε τρώει. Με ένα 20λεπτο πρωινό, μπορείς να αλλάξεις την καθημερινότητά σου προς το καλύτερο και να χαμογελάς συνχότερα. Voila:

#1. Εστίασε για 5 λεπτά στην ανάσα σου

Έρευνες δείχνουν ότι λίγα λεπτά ησυχίας την ημέρα μπορούν να αφήσουν το μυαλό μας να αναπνεύσει και να το βοηθήσουν να έχει πιο καινοτόμες ιδέες. Κάθισε σε ένα ήρεμο σημείο, προσπάθησε να σκέφτεσαι ένα ωραίο μέρος και άκουσε την ανάσα σου, όπως βγαίνει βαθιά από το στομάχι.

#2. Διάλεξε τη σκέψη σου

Σίγουρα έχεις σηκωθεί ένα πρωί με τη σκέψη ότι αυτή δε θα είναι καλή μέρα. Μπορεί να φταίει ο συννεφιασμένος καιρός, μπορεί ότι είδες εφιάλτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή σου η σκέψη σε... καθοδηγεί όλη μέρα και όταν γυρίζεις το βράδυ στο σπίτι απλά νιώθεις να επιβεβαιώνεσαι. Οι σκέψεις έχουν δύναμη και σε επηρεάζουν. Πάρε 5 λεπτά τη μέρα, για να πετάς στην άκρη τις κακές σκέψεις και να ξεκινάς τις μέρες σου με θετικό πρόσημο.

#3. Γράψε για τα "τυχερά σου"

Είσαι τυχερή που έχεις την υγεία σου, που έχεις φίλους κλπ κλπ. Κλέψε 3 λεπτά τη μέρα, για να κρατάς ένα ημερολόγιο με όλα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις μια θετική στάση ζωής, να κοιμάσαι καλύτερα, να έχεις πιο δυνατό ανοσοποιητικό!

#4. Βάλε στόχο ημέρας

Πριν φύγεις από το σπίτι, βάλε ένα στόχο, υπογράμμισε τη πρόθεση που έχεις να τελειώσει η μέρα σου. Πού θες να σε οδηγήσουν οι σημερινές σου πράξεις; Πώς θες να νιώθεις για τις σχέσεις σου; Τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να προχωρήσεις μπροστά;

#5. Πάτα mute

Κάνε τη διαφορά και μην δεις τηλεόραση το πρωί, μην μιλήσεις στο τηλέφωνο και μη τσεκάρεις τα social media. Δώσε στον εαυτό σου το δώρο της μουσικής που αγαπάει. Κάτι που σε ηρεμεί, σε κάνει χαρούμενη. Και κάν' το!

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.