Skip to main content

SINGLES

6 λόγοι που δεν περνάς καλά στις γιορτές

Και πώς θα κάνεις φέτος τη μεγάλη ανατροπή...



Μην μου πεις ότι δεν το κάνεις κι εσύ. Με το που τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές ένα πράγμα είναι μόνο στο μυαλό μας: πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα. 

Η ειρωνεία είναι πως όταν τελικά έρχονται, ψάχνεις έναν τρόπο να τα εξαφανίσεις. Ε, μα, τι σου συμβαίνει και δεν ευχαριστιέσαι την ωραιότερη εποχή του χρόνου;

1. Έχεις μεγάλες προσδοκίες:
Αναζητώντας το τέλειο συνήθως χάνεις το ουσιαστικό. Θυμήσου: Τέλειες γιορτές δεν υπάρχουν. Μόνο οι δικές μας μοναδικές στιγμές.

2. Θέλεις να κάνεις πολλά δώρα:
Αλλά δεν σου φτάνει ο μισθός. Λογικό. Συγγνώμη, αλλά ποιος περιμένει πια όλα αυτά τα δώρα που ανταλλάσσαμε παλιά; Κανείς. Κάνε δωράκια σε πολύ δικά σου πρόσωπα. 

3. Κάνεις οικογενειακά τραπέζια:
Τα οποία και σιχαίνεσαι. Γεμίζεις τη γαλοπούλα και την ίδια στιγμή καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που τους κάλεσες πάλι όλους. Φέτος κάνε την ανατροπή και κάνε ένα τραπέζι για όσους πραγματικά αγαπάς.

4. Τα φορτώνεσαι όλα μόνη σου:
Όπως όλο τον υπόλοιπο χρόνο άλλωστε. Μήπως για αλλαγή να έβαζες στο παιχνίδι των προετοιμασιών και τον καλό σου ή τα παιδιά σου; Και εσύ θα είσαι πιο ξεκούραστη και πιο ωραία θα περάσετε. 

5. Ξυπνούν οι αναμνήσεις:
Τα Χριστούγεννα που ο μπαμπάς σου μάλωσε με τη μαμά σου, τα κάλαντα που ντρεπόσουν να πεις, μια απώλεια μέσα στις γιορτές. Αντί να μένεις κολλημένη στο παρελθόν, γιατί δεν δημιουργείς τώρα τις καλύτερες αναμνήσεις για το μέλλον;

6. Ξεχνάς το σημαντικότερο:
Την αγάπη. Αυτό είναι το νόημα των Χριστουγέννων και εάν το συνειδητοποιήσεις σίγουρα θα βρεις τρόπους να μοιράσεις αγάπη. Η γλύκα που θα νιώσεις δεν συγκρίνεται ούτε με το ακριβότερο δώρο του κόσμου.     
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός