Skip to main content

SINGLES

5 psycho tricks που απομακρύνουν άμεσα το άγχος 

Νιώθεις άλλος άνθρωπος σε λίγα μόλις λεπτά, αλήθεια.



Η ασθένεια του αιώνα μας. Άγχος. Η μόνιμη παρέα μας για το καθετί. Να προλάβω τις δουλειές, να προλάβω το φανάρι, να προλάβω να κάνω σεξ, να προλάβω να ζήσω. 

Οι ειδικοί λένε ότι το άγχος σε ελεγχόμενες ποσότητες είναι ευεργετικό και σου δίνει ώθηση. Κάτι σαν τον καφέ το βλέπω εγώ. Λίγη καφεϊνη είναι τονωτική. Εάν πιεις όμως μια νταμιτζάνα, αρχίζει το τρέμουλο. Έτσι και με το άγχος. Μόνο που εκεί το τρέμουλο μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κρίση πανικού. Δεν λέει. 

Εάν νιώθεις ότι πολύ συχνά το άγχος σε πνίγει, σου λυγίζει τα γόνατα, σε ρίχνει κάτω και σε πατάει, μην το αφήνεις. Μάθε να το ελέγχεις και να το απομακρύνεις από τη ζωή σου. Πώς; 

1. Με μια αγκαλιά: 
Χρειάζεσαι τουλάχιστον οκτώ αγκαλιές κάθε μέρα, γιατί είναι ψυχοθεραπευτικές. Βλέπεις, απελευθερώνουν την οξυτοκίνη, την ορμόνη που συντελεί στη χαλάρωση και τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων. Κάνε ή ζήτα να σου κάνουν μια αγκαλιά.

2. Με ένα ημερολόγιο:
Το να γράφεις σε ένα χαρτί, ή όπου, ακριβώς το τι αισθάνεσαι δεν είναι προνόμιο μόνο των παιδιών και των εφήβων. Κράτα ημερολόγιο συναισθημάτων και θα δεις ότι η έκφρασή τους σε γραπτό λόγο θα σε βοηθήσει. Είναι αυτό που λέμε «τα έβγαλα από μέσα μου».

3. Με ένα happy password:
Ναι, καλά διάβασες. Πόσες φορές τη μέρα καλείσαι να βάλεις έναν κωδικό; Ας είναι κάτι αστείο, θετικό, αισιόδοξο που θα σε κάνει να χαμογελάς.

4. Με μια γλυκιά ανάμνηση:
Μια τέλεια στιγμή από το καλοκαίρι που πέρασε, μια βραδιά με τις κολλητές, μια εκδρομή με τον καλό σου θα σου θυμίζουν ότι η ζωή είναι γεμάτη όμορφες στιγμές. 

5. Με ξεκαρδιστικό γέλιο: 
Ένα ανέκδοτο, ένα meme, ένα αστείο βιντεάκι, μια φράση που διάβασες στο fb, βρες κάτι που θα σε κάνει να σκάσεις στα γέλια. Μην ξεχνάς ότι το γέλιο εκτός από μεταδοτικό είναι και άκρως θεραπευτικό!
 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.