Skip to main content

SINGLES

Να, γιατί πρέπει να κοιμάσαι γυμνή

Πολλά τα καλά και τα οφέλη για το σώμα  και τον οργανισμό σου!



Με αφορμή την σημερινή μέρα που είναι η παγκόσμια ήμερα ύπνου, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις να πάρεις έναν υπνάκο χωρίς ρούχα! Και όταν λέω χωρίς ρούχα, εννοώ εντελώς γυμνή. Ο ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, που πολλές φορές δεν του δίνουμε την σημασία που πρέπει. Πόσες φορές δεν κοιμήθηκες καλά και την επόμενη μέρα ξύπνησες με κακή διάθεση;  Το να κοιμάσαι γυμνή είναι ένας καλός τρόπος να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και να κερδίσεις χρήσιμα οφέλη για τον οργανισμό σου.

Πριν αρνηθείς να το σκεφτείς έστω, διάβασε παρακάτω πως το να κοιμάσαι γυμνή μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο για στην ψυχική όσο και στην σωματική σου υγεία.

 

 

Έχεις πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο: Όταν κοιμάσαι χωρίς ρούχα, η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη με αποτέλεσμα να μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα, χωρίς να έχεις δυσάρεστες διαταραχές μέσα στην νύχτα λόγω αυξημένης θερμοκρασίας στο σώμα.

Βελτιώνεις την ποιότητα του δέρματος σου: Η τριβή με τα ρούχα, ειδικά όταν έχεις ανήσυχο ύπνο, καταστρέφει εξωτερικές στοιβάδες δέρματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να δείχνει αφυδατωμένη και θαμπή. Με τα ρούχα εμποδίζεται η διαδικασία αναπνοής του δέρματoς.

 

 

Σε κρατάει φρέσκια: H αυξημένη θερμοκρασία σώματος μπορεί να επηρεάσει τις αντιγηραντικές ορμόνες και την μελατονίνη που εκρινει το σώμα σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Όταν κοιμάσαι γυμνή, το σώμα σου είναι πιο δροσερό με αποτέλεσμα να αναγεννώνται τα κύτταρα του δέρματος και των μαλλιών σου.

Σε βοηθάει να χτίσεις αυτοπεποίθηση: H αυτοπεποίθηση έχει να κάνει πολλές φορές με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Δοκιμάζοντας νέα πράγματα, όπως το να κοιμηθείς γυμνή, σε βοηθάει να νιώσεις σίγουρη με τον εαυτό σου, πιο άνετα με το σώμα σου και σε κάνει να ντρέπεσαι λιγότερο.

 

 

Άλλωστε η μοναδική Marilyn Monroe που έμεινε στην ιστορία για τη διάσημη φράση της «Στο κρεβάτι κοιμάμαι μόνο με το άρωμά μου», σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξερε.  

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30