Μήπως ανήκεις στην φυλή των doers?

Ξύπνα την δημιουργικότητα μέσα σου

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

Αν έχεις πιάσει έστω και μια φορά τον εαυτό σου να «ζηλεύει» ανθρώπους που δημιούργησαν κάτι που σου αρέσει και σε ενέπνευσε, μάθε πως η δημιουργία δεν είναι χάρισμα που την κληρονόμησαν και ανήκει μόνο σε λίγους τυχερούς. Η δημιουργία υπάρχει έμφυτη μέσα μας και συνδέεται με την εσωτερική επιθυμία του ανθρώπου για γνώση, εξερεύνηση και απελευθέρωση του μυαλού. Καλλιεργώντας την δημιουργικότητα, αφυπνίζουμε την φαντασία μας, ενεργοποιούμε την τάση για μάθηση, ανακαλύπτουμε ιδέες που μας ανανεώνουν, προετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε με ποικίλους τρόπους προβλήματα που συναντάμε καθημερινά. Με λίγα λόγια, η δημιουργικότητα μπορεί να μας οδηγήσει στην πνευματική ισορροπία και κατ’ επέκταση στην ευτυχία. Η δημιουργία είναι ο μοναδικός τρόπος να βγούμε από μια μονότονη κατάσταση που μας ταλαιπωρεί ψυχοσωματικά, όπως αυτή που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες λόγω των συνεχόμενων lockdowns. Ακολούθησε τις παρακάτω μεθοδικές στρατηγικές και απόλαυσε μια ζωή γεμάτη δημιουργία.
 

 

1. Τα πρώτα και τελευταία δέκα λεπτά. Τα πρώτα και τελευταία δέκα λεπτά πριν κοιμηθείς είναι ο ιδανικός χρόνος μέσα στην μέρα να εστιάσεις σε κάτι που θα διεγείρει την φαντασία σου. Προσπάθησε να δώσεις προσοχή στις σκέψεις που κάνεις μέσα σε αυτό τον χρόνο και αν σου είναι εύκολο κατέγραψε τες.

2. Η μητέρα φύση είναι εδώ για σένα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επαφή με την φύση μπορεί να εξιτάρει την δημιουργικότητα σου, δίνοντας μοναδικά ερεθίσματα που σε ένα πολύβουο αστικό περιβάλλον να μην είχες ανακαλύψει ποτέ.

3. Βγες από το comfort zone. Γενικά πρέπει να γνωρίζεις πως η αληθινή ζωή ξεκινά εκεί που η ζώνη ασφαλείας σου σταματάει. Υιοθέτησε νέες οπτικές που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορεί να σου ταιριάξουν και προκάλεσε τον εαυτό σου να βρει περισσότερες εναλλακτικές σε κάποιο "θέμα"  που αντιμετωπίζεις.

 

 

4. Σύμμαχος σου τα χόμπι. Βρες χρόνο μέσα στην μέρα να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σε χαλαρώνουν. Προσπάθησε να μην τα παραμελείς, καθώς μέσω αυτών το δημιουργικό μέρος του εγκεφάλου ενεργοποιείται, επιδρώντας θετικά σε διάφορους τομείς της ζωής σου.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares