Skip to main content

SINGLES

Συμπεριφορές που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά μας

Μήπως να μην τις επαναλάβεις ξανά;

 



 

Όλοι μας έχουμε τις ιδιοτροπίες μας και τις παραξενιές μας. Άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλοι σε μικρότερο. Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ, πως κανένας δεν θέλει δίπλα του την τέλεια οικογένεια, φίλη, σχέση, εργοδότη γιατί πολύ απλά κανείς δεν είναι από μόνος τους τέλειος για να απαιτήσει κάτι τέτοιο. Ναι έχουμε ελαττώματα κύριε μου, υπάρχει πρόβλημα; Κανένα, αρκεί τα ελαττώματα αυτά να μην καταστρέφουν τις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Ναι οι πολύ κοντινοί μας, μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε και ναι δεν θα σε παρεξηγήσουν μια, δύο, τρείς φορές αν κάνεις κάποιο λάθος. Όμως δυστυχώς υπάρχουν και εκείνες οι συμπεριφορές που μπορεί να επαναλαμβάνεις συνέχεια, οι οποίες είναι τόσο τοξικές για τον εαυτό σου, με αποτέλεσμα να διώχνουν τους ανθρώπους από κοντά σου. Ρίξε μια ματιά πιο κάτω να δεις ποιες είναι αυτές και αν έχεις υιοθετήσει καμία, ξεφορτώσου την αμέσως.

 

 

1) «Η ζήλεια είναι αγκαθάκι, που βαθιά αγκυλώνει το μικρό παιδάκι» μου έλεγε η γιαγιά μου, όταν ήμουν μικρή και πραγματικά έχει δίκαιο. Η ζήλεια από όπου και αν προέρχεται είναι καταστρεπτική. Ναι σύμφωνη μια μικρή δόση ζήλειας, μπορεί να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη για να πετύχεις κάτι στην ζωή σου, όμως όταν ζηλεύεις για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στους γύρω σου, τότε αυτοί απομακρύνονται. Μεταξύ μας και εσύ το ίδιο θα έκανες, αν το αισθανόσουν απειλητικά.

2) Μην τα παίρνεις όλα κατάκαρδα. Stay cool, η ζωή είναι δύσκολη πίστα από μόνη της, δεν χρειάζεται να παίρνεις προσωπικά ότι συμβαίνει γύρω σου. Και τι έγινε αν η φίλη σου πήρε μια συμβουλή από την άλλη φίλη της; Μην κάνεις αρνητικές σκέψεις που ρίχνουν την αυτοπεποίθηση σου.

3) Δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, ούτε και την εποικοδομητική κριτική. Κανένας δεν θέλει να τον κριτικάρουν και να τον σχολιάζουν. Και μερικές φορές μας ενοχλούν και οι έντονες «συμβουλές». Όμως μην πηγαίνεις κι εσύ στο άλλο άκρο. Όταν η κριτική και οι συμβουλές προέρχονται από ανθρώπους που σε αγαπούν, μόνο κακό δεν μπορούν να σου κάνουν. Αντίθετα σε βοηθούν να βελτιώσεις τον εαυτό σου, διορθώνοντας κάποια ελαττώματα.

 

 

4) Είσαι λίγο παραπάνω της "κοινωνικής κριτικής"  από ότι θα έπρεπε. Ο επικριτικός σχολιασμός αλλά και η ενασχόληση σου με τους άλλους, πρώτον σε εμποδίζουν να ασχοληθείς με όσα κάνεις εσύ, με αποτέλεσμα να μην τα πηγαίνεις και τόσο καλά και δεύτερον κανείς δεν θέλει να ακούει συνέχεια κουτσομπολιά, με αποτέλεσμα να βαριέται και να φεύγει. Όποτε με μέτρο τα κακεντρεχή σχόλια.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts