Skip to main content

SINGLES

Πρωινή ρουτίνα = Ευχάριστη μέρα

Ξεκίνα την μέρα σου με όρεξη, για να την βρεις μπροστά σου



Σίγουρα το πρωινό ξύπνημα είναι μια δύσκολη υπόθεση για πολλούς, με αποτέλεσμα οι πρώτες πρωινές κινήσεις να συνοδεύονται από ένα μόνιμο χασμουρητό. Όμως θα έχεις παρατηρήσει πως ανάλογα με την διάθεση που ξυπνάς, με την ίδια διάθεση συνήθως πηγαίνεις ξανά για ύπνο. Δεν έχουν άδικο λοιπόν, οι έρευνες που συνδέουν την πρωινή ρουτίνα με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις όλη την μέρα μπροστά σου. Άλλωστε, για να βρεις μπροστά σου μια παραγωγική και γεμάτη ενέργεια μέρα, πρέπει να ακολουθήσεις και τα κατάλληλα πρωινά βήματα, με το που ανοίξει το μάτι σου. Θα μου πεις είναι και εκείνες οι μέρες που μοιάζουν περισσότερο ρεαλιστικές και ο άτιμος ο χρόνος τρέχει χωρίς να τον προλαβαίνεις. Σύμφωνοι είναι και αυτές στο πρόγραμμα , όμως με λίγη οργάνωση, καλύτερη διαχείριση του χρόνου και μερικά tips, η πρωινή ρουτίνα θα γίνει η καλύτερη ώρα της ημέρας.

Ένταξε την ευγνωμοσύνη στο πρωινό ξύπνημα. Για να μην πω το χαμόγελο και με πεις υπερβολική. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ευγνωμοσύνη, είναι πολύ απλό και όμως αναγκαίο για τον εαυτό μας σύμφωνα με τους ειδικούς. Υπάρχουν και οι μέρες που τα βλέπουμε όλα μαύρα, όμως αν καταφέρουμε να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε γύρω μας και μας κάνουν χαρούμενους, η μέρα απευθείας αποκτά ευχάριστη πνοή.   

Οργάνωσε την μέρα. Αν μπροστά σου έχεις μια πολυάσχολη μέρα, με υποχρεώσεις, τηλεφωνήματα, ψώνια για το σπίτι, κατέγραψε στην ατζέντα σου όλα αυτά που πρέπει να κάνεις σήμερα. Με τον τρόπο αυτό, δεν πρόκειται να ξεχάσεις κάτι σημαντικό, ενώ θα αποφύγεις περιττές υποχρεώσεις που μπορούν να γίνουν και αύριο.

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Ξύπνα νωρίτερα γιατί η self care ρουτίνα σου, σε περιμένει. Δεν χρειάζεται να χάσεις μια ώρα από τον ύπνο σου. 15 λεπτά με μισή ώρα είναι αρκετά για να περιποιηθείς τον εαυτό σου και να νιώσεις όμορφα. Αξίζει να σηκωθείς λίγο πιο νωρίς και να αφεθείς στην φροντίδα σου.

To playlist στο background, μην ξεχάσεις. Είτε απαλή μουσική, είτε πιο έντονη, θα σε βοηθήσει αμέσως να ξυπνήσεις με καλή διάθεση. Ακόμα και αν η μέρα φαίνεται δύσκολη, ένα ανεβαστικό τραγούδι, σίγουρα θα σε παρασύρει  στον ρυθμό του, αποβάλλοντας έτσι το άγχος.  Άλλωστε όλα τα παραπάνω βήματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα με το κατάλληλο morning playlist. Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη