Skip to main content

SINGLES

Show me the money χωρίς άγχος

Να πως θα αντιμετωπίσεις το οικονομικό στρες



 

Τα οικονομικά ζητήματα ή και γενικότερα η επαφή με τα χρήματα, αποτελεί μια αγχώδη διαδικασία για πολλούς ανθρώπους. Πόσο μάλλον στην προκειμένη φάση, που μετά από μια σημαντική υγειονομική κρίση, τα πράγματα στην οικονομία είναι πολύ ρευστά ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που μένουν χωρίς δουλειά, άρα και χωρίς εισόδημα. Η διαρκής ανησυχία για να καταφέρεις να εξισορροπήσεις τα έσοδα με τα έξοδα σου, προκαλεί ανεπανόρθωτο στρες στην ψυχοσύνθεση σου. Είτε σε παρηγορεί αυτό, είτε όχι, να είσαι σίγουρη πως δεν αντιμετωπίζεις μόνο εσύ οικονομικά προβλήματα, αφού όλο και περισσότεροι βρίσκονται (δυστυχώς) σε αυτή την θέση. Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να βγεις από το αδιέξοδο που συχνά σε οδηγούν οι αρνητικές σκέψεις επι του θέματος, είναι να είσαι ειλικρινής με το τι συμβαίνει γύρω σου. Το οικονομικό πρόβλημα είναι πραγματικότητα, άρα πρέπει να συμπεριφερθείς αναλόγως με καθαρό μυαλό, απαλλαγμένο από περιττά άγχη.

 

 

Σκέψου το παρόν. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσεις άμεσα είναι το παρόν, οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθείς να «ελέγξεις» τα οικονομικά σου μακροπρόθεσμα. Σαφώς και δεν θα προβείς σε ενέργειες που θα σε βαραίνουν οικονομικά όλη σου την ζωή, όμως το να σκέφτεσαι συνέχεια τι θα συμβεί με τα οικονομικά σου μελλοντικά, δεν έχει ουσία. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορείς τον εαυτό σου για λάθη του παρελθόντος, αφού τα αναγνωρίζεις και δεν πρόκειται να τα επαναλάβεις. Εστίασε στις δαπάνες του σήμερα, μειώνοντας τις πιθανότητες μελλοντικών απωλειών.

Αντιμετώπισε την κατάσταση τώρα. Ακούγεται δύσκολο, όμως οφείλεις να το κάνεις. Άνοιξε τους λογαριασμούς σου, απάντησε σε κλήσεις και emails που σχετίζονται με χρηματικές υποχρεώσεις. Το μεγαλύτερο λάθος εδώ είναι να προσποιηθείς  πως δεν υπάρχουν. Μόνο έτσι θα αντιληφθείς το μέγεθος του προβλήματος και θα δράσεις αναλόγως. Η συζήτηση του προβλήματος με αγαπημένα και έμπιστα πρόσωπα θα σε βοηθήσει να βρεις μια λύση, αφού το άγχος πολλές φορές μπλοκάρει την σκέψη.

 

 

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Σε εσένα πρέπει να λες πάντα την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι. Κάνε έναν γενικό έλεγχο των εσόδων σου και των εξόδων σου και δες που υπάρχει το πρόβλημα. Ξοδεύεις πολλά σε πραγματικά περιττές αγορές; Μείωσε αυτές τις δαπάνες, ώστε να είσαι σε θέση να πληρώσεις το ενοίκιο ή το αυτοκίνητό σου. Φρόντισε να ελέγχεις συχνά τι πληρώνεις για τα «βασικά» σου έξοδα, ώστε αυτά να μην υπερβαίνουν τα έσοδα. Όταν έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου, αμέσως ανακτάς την χαμένη αυτοπεποίθηση που λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη για να αντιδράσεις.

Είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες στιγμές που ανησυχείς, όμως να θυμάσαι ότι η υπερβολή σε οδηγεί στην αδράνεια. Πίστεψε στις δυνάμεις σου και θα τα καταφέρεις!

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ