Skip to main content

SINGLES

Οι υποσχέσεις σου είναι κομμάτι του εαυτού σου

Και χρειάζεται να τις κρατάς

 



 

Η υπόσχεση που δίνουμε στον εαυτό μας, στον σύντροφό μας, στο παιδί, στην φίλη ή ακόμα και στο εργασιακό μας περιβάλλον, είναι η εγγύηση του λόγου μας, ότι θα πραγματοποιήσουμε κάτι που σχεδιάζουμε. Κάποιες φορές όμως, αδυνατούμε να κρατήσουμε αυτές τις υποσχέσεις λόγω συγκυριών με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε. Όταν αυτό συμβαίνει συχνά, εκτός του ότι χάνεται το νόημα της προσπάθειας να επιτύχουμε κάτι, καταστρέφουμε σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε ψυχολογικά σε αδιέξοδο. Όποτε πριν αρχίσω να απαριθμώ μερικά μυστικά για να κρατάς πάντα τις υποσχέσεις σου από εδώ και πέρα, σου υπενθυμίζω πως οι υποσχέσεις που δίνεις είναι μέρος του εαυτού σου και εξασφαλίζουν την εγκυρότητα σου. Έτσι την επόμενη φορά, που θα κάνεις πίσω στην υλοποίηση μιας υπόσχεσης σου, σκέψου το διπλά. 

 

 

Όταν τηρείς την υπόσχεσή σου, κερδίζεις εκτίμηση. Και το πιο σημαντικό εδώ δεν είναι ότι σε εκτιμούν οι γύρω σου, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεις την δική σου αυτοεκτίμηση και άρα την αυτοπεποίθησή σου. Αποκτάς εμπιστοσύνη στον εαυτό σου πως μπορείς να καταφέρεις τα περισσότερα από αυτά που σχεδιάζεις, χτίζοντας μια καλή σχέση επικοινωνίας με εσένα την ίδια.


Όταν τηρείς την υπόσχεσή σου, ενισχύεις τον λόγο σου. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις με μεγάλα λόγια και υποσχέσεις όταν θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή, για παράδειγμα σε μια σχέση ή στην προσπάθεια σου να βελτιώσεις την διατροφή σου. Μην υποσχεθείς λοιπόν, στον εαυτό σου πως δεν θα ξαναφάς ποτέ γλυκά, αλλά υποσχέσου πως θα τα μειώσεις μέρα με την μέρα. Μικρά βήματα και ολοκληρωμένα είναι το κλειδί, ώστε να κρατάς πάντα τον λόγο σου.

Όταν τηρείς την υπόσχεσή σου, χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης. Κάθε ανθρώπινη σχέση για να θεωρηθεί πετυχημένη στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Με το να τηρείς τα λεγόμενα σου, είναι πολύ εύκολο να σε εμπιστευτούν για το επόμενο project στην δουλειά σου και να αποδείξεις τι πραγματικά μπορείς να κάνεις.

 

 

Όταν τηρείς την υπόσχεσή σου, κατευθύνεσαι σε μεγαλύτερους στόχους. Όταν κάνεις πράξη κάτι που σχεδιάζεις και φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, συνειδητοποιείς πως κάθε πρόκληση δεν είναι δύσκολη και ακατόρθωτη. Έχοντας σαν moto σου αυτό, συνεχίζεις για την επόμενη επίτευξη, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη και τελικά φτάνεις κάποια στιγμή, να ζεις μια ζωή όπως ακριβώς την ονειρεύεσαι.

Σίγουρα δεν θα χάθηκε και ο κόσμος αν παραβλέψεις κάποια υπόσχεσή σου! Το ζητούμενο είναι αν αξίζει να χάσεις όλα τα παραπάνω για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Εσύ αποφασίζεις!

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός