Skip to main content

SINGLES

Πολύτιμα hacks για ν' ανεβάσεις την ψυχολογία σου

Γιατί και οι «κακές μέρες» μέσα στην ζωή είναι

 



 

Άλλη μια Τρίτη ξημέρωσε και εσύ βρίσκεται κάπου εκεί έξω, στην δουλειά σου, στον δρόμο για τις υποχρεώσεις σου, στο σπίτι με τις εργασίες σου. Αφήνοντας πίσω ένα τριήμερο, λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθότι διανύουμε και μια περίεργη φάση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, νιώθεις κάπως «πεσμένη», χωρίς όρεξη να το πω, κάπως έτσι τέλος πάντων, παρόλο που οι μπαταρίες σου γέμισαν μετά την σύντομη απόδραση που είχες αυτές τις ημέρες.  Αλλά και που έκατσες σπίτι τελικά, πάλι στο ίδιο mood είσαι σήμερα. Τι συμβαίνει άραγε; Πήρε μήπως η Τρίτη, την θέση της Δευτέρας;

 

 

Όλοι ξυπνάμε κάποιες μέρες και έχουμε τις «μαύρες μας». Καμία όρεξη, κανένα ενδιαφέρον έτσι ξαφνικά με το που άνοιξες το μάτι σου. Συνήθως, η απότομη εναλλαγή της ψυχολογίας μας δεν γίνεται ποτέ στην τύχη. Κάποια κακή σκέψη που πέρασε στο υποσυνείδητο, κάποιο συμβάν που σε επηρέασε αρνητικά, είναι οι πιο συχνές αιτίες για μια κακή ημέρα και ας μην είναι πάντα προφανείς. Από την άλλη όμως, αν το καλοσκεφτείς η ζωή δεν είναι μόνο μαύρο, έχει και άσπρο, μωβ, κίτρινο, πράσινο κλπ κλπ. Εσύ επιλέγεις με ποια ψυχολογία θα αντιμετωπίζεις τις μέρες που κυλούν και εσύ θα ζήσεις την ζωή που επιλέγεις. Οπότε γιατί να μην βάλεις τα δυνατά σου, να βελτιώσεις την ψυχολογία σου, δίνοντας το δικό σου αγαπημένο χρώμα στην κάθε σου μέρα; Ορίστε μερικά tips για να κάνεις την εκκίνηση.

Be the power. Πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και γίνε εσύ η δύναμη του εαυτού σου. Θυμήσου πως εσύ δημιουργείς οποιαδήποτε διάθεση στον εαυτό σου, αρά εσύ μπορείς να την κοντρολάρεις και να την αλλάξεις. Σαφώς και μερικές φορές, εξωτερικοί παράγοντες «βάζουν τον χεράκι» τους, όμως αν εσύ δεν το επιτρέψεις ή επαναφέρεις την διάθεση σου στα φυσιολογικά της, τότε ξαναβρίσκεις και την χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Έχε στο μυαλό σου ότι υπάρχει και plan B, ΠΑΝΤΑ. Και C, και D, μην σου πω σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται να πνιγείς σε μια κουταλιά νερό. Όταν μια κατάσταση σε δυσαρεστεί, π.χ. στην δουλειά σου, μην σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ώστε να την διορθώσεις. Έχεις επιλογές, απλά δεν τις είχες σκεφτεί μέχρι τώρα. Σημαντικό! Βγες από το comfort zone σου και σίγουρα θα την βρεις την άκρη.

 

 

Ότι δεν λύνεται, κόβεται…και το αποδεχόμαστε. Τα περισσότερα προβλήματα επιδέχονται λύση, όπως σου εξηγώ και παραπάνω. Αν όμως κάποιο πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί με τίποτα, τότε απλά αποδέξου το και βρες εναλλακτικούς τρόπους να το διαχειριστείς. Η αποδοχή είναι ένα από τα πιο δύσκολα στάδια στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως είναι και η καλύτερη λύση για  να προχωρήσεις μπροστά.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη