Δεν θα ξαναργήσω το υπόσχομαι!

Η «κακή» συνήθεια να αργείς στα ραντεβού σου

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

«Δεν θα ξαναργήσω το υπόσχομαι!» ίσως είναι από τις λίγες φάσεις που επαναλαμβάνεις χιλιάδες φορές στον σύντροφό σου, στην κολλητή σου, στον εαυτό σου, στο αφεντικό σου, ακόμα και στο ταξί που σε περιμένει κάτω από το σπίτι. Ίσως να είσαι αυτή που τρέχει πανικόβλητη στο δρόμο, κοιτώντας το ρολόι γιατί ακόμα μια φορά άργησες στο ραντεβού σου. Η «κακή» αυτή συνήθεια δεν συνδέεται πάντα, με το ότι καθυστερείς να ετοιμαστείς, ή χαζολογείς με κάτι. Όλοι το ξέρουμε πως αφήνεις τα πάντα για την τελευταία στιγμή, ακόμα και τα σημαντικά. Εντάξει, σταματάω με το κήρυγμα γιατί και εγώ εκεί που είσαι ήμουν και (ελπίζω) εδώ που είμαι να έρθεις. Θέλω να πω, πως έχοντας περάσει άπειρες ώρες σκεπτόμενη μια καλή δικαιολογία που πάλι άργησα στο ραντεβού μου, γνωρίζω από πρώτο χέρι την «κακή» αυτή συνήθεια, που συχνά σε συνδέει με την ασυνέπεια. Με μερικά όμως tips και καλύτερη διαχείριση του χρόνου, τα κατάφερα επιτέλους, απαλλάχτηκα από αυτήν και όλοι τρίβουν τα ματάκια τους. Σίγουρα μπορείς και εσύ!

Ο χρόνος τρέχει και εσύ πρέπει να τον προλάβεις. Η σωστή διαχείριση είναι το κλειδί. Υπολόγισε πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να ετοιμαστείς και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσεις στο ραντεβού σου. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να είσαι σε ήρεμη κατάσταση και όχι αγχωμένη την τελευταία στιγμή. Στο επόμενο ραντεβού, πες στον εαυτό σου στις 6 θα είναι εκεί η Τζένη και όχι στις 6 θα ξεκινήσω για να βρω την Τζένη.

«Θα το κάνω μετά». Ξέχνα αυτή την φράση για να μην είσαι άλλο αναβλητική. Μην τα αφήνεις όλα για μετά, αφού προλαβαίνεις να κάνεις κάποια τώρα. Εφόσον βλέπεις πως το πρωί δεν προλαβαίνεις, ετοίμασε τα ρούχα σου από το βράδι ή το project σου από την προηγούμενη μέρα πριν την τελική παράδοση. Έτσι θα αποφύγεις αγχωτικές καταστάσεις, αλλά και θα προλάβεις το πρωινό meeting.

 

 

Κλείσε το snooze μια για πάντα. Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί, χτυπάει για κάποιο λόγο, επειδή έχεις δουλειά και επειδή εσύ η ίδια το έβαλες από το βράδυ. Μην πατάς λοιπόν αναβολή ξυπνητηριού γιατί έτσι σίγουρα θα καθυστερήσεις ότι και να έχεις να κάνεις. Εξάλλου πέντε λεπτά παραπάνω δεν ξεκούρασαν ποτέ κανένα στην πραγματικότητα. 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares