Skip to main content

SINGLES

Να πως θα απαλλαγείς από το άγχος που σου προκαλεί η νέα σεζόν

Είναι ο Σεπτέμβρης τελικά ο πιο αγχωτικός μήνας;

 



 

Και καθώς ολοκληρώνεται αισίως η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, εσύ όπως και οι περισσότεροι νιώθουμε πιο αγχωμένοι από ποτέ για όλα εκείνα που πρέπει να διευθετηθούν εν όψη φθινοπώρου, ώστε η νέα σεζόν να σε βρει πλήρως τακτοποιημένη. Από το άγχος που δεν πρόλαβες να φτιάξεις τις ντουλάπες, μέχρι το άγχος να χάσεις τα περιττά κιλά των διακοπών. Όταν σκέφτεσαι δε την δουλειά και την νέα σεζόν που τώρα ξεκινά, σε λούζει κρύος ιδρώτας που ακόμα δεν έχεις σκεφτεί νέα projects ή δεν ολοκλήρωσες παλιές υποθέσεις. Με βάση τα παραπάνω, ναι ο Σεπτέμβρης θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πιο αγχωτικός μήνας, ωστόσο το άγχος πρόκειται για μια κατάσταση του μυαλού, που αν εσύ δεν το θέλεις μέσα στα πόδια σου, υπάρχει τρόπος να το ξεφορτωθείς και να δεις την νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε με άλλο μάτι.

 

 

Φτιάξε πρόγραμμα. Το λένε όλοι οι ειδικοί και όλοι εκείνοι που καταφέραν να αντιμετωπίσουν το στρες της καθημερινότητας. Μπορεί παλαιότερα να μην το έκανες, όμως τώρα με την νέα σεζόν, ήρθε η ώρα να κάνεις μια νέα αρχή και εδώ. Φτιάχνοντας ένα καθημερινό πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις αλλά και τις ασχολίες σου μέσα στην μέρα, δύσκολα θα ξεχάσεις κάτι, ενώ μπορείς να παραλείψεις εκείνα που δεν επείγουν.

Ένα βήμα τη φορά. Σίγουρα θα έχεις κάποια σχέδια στο μυαλό σου για την εποχή που μόλις ξεκίνησε, είτε αφορούν την δουλεία σου, είτε την προσωπική σου ζωή. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι όμως, είναι πως δεν χρειάζεται να τα υλοποιήσεις όλα μέσα στον πρώτο μήνα. Ξεκίνα με έναν καλό πρακτικό σχεδιασμό και όσο περνάει ο καιρός αυτά θα υλοποιούνται αβίαστα, αρκεί να το θέλεις πραγματικά.

Ξεκίνα μια νέα ασχολία που σε ευχαριστεί. Πρόσθεσε το και αυτό στο πρόγραμμα, γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα μείωσης του άγχους της καθημερινότητας. Ασχολήσου με κάτι που σε ηρεμεί και σε κάνει να νιώθεις όμορφα σε καθημερινή βάση και σύντομα θα δεις πως δεν θα σε κυριεύσει ξανά το άγχος.

 

 

Περιποιήσου τον εαυτό σου. Αναμφίβολα όταν θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, θέλουμε να την κάνουμε πλήρως ανανεωμένη. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχυθείς σε κομμωτήρια, μαγαζιά, spa. Μπορείς να το κάνεις με λιγότερο κόστος αρκεί να έχεις όρεξη να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου.

Και πάνω από όλα, ζήσε το σήμερα. Μπορεί να ακούγεται αρκετά κλισέ, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία, κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τι θα τον περιμένει αύριο. Δώσε έμφαση στο τώρα και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους, αφού πρώτα το θέλεις εσύ.

Cover photo credits: Alvaro Beamud Cortes

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός