Skip to main content

SINGLES

Μάθημα χημείας: κόβεσαι ή η σχέση σου πιάνει τη βάση

Πώς να καταλάβεις αν έχετε μέλλον, για να μη χάνεις τον καιρό σου



Όταν έρχεται η ώρα για να τον συναντήσεις η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή; Όταν διαβάζεις τα πρωινά του μηνύματα γελάς μόνη σου μέσα στο μετρό; Όταν σε αγγίξει κατά λάθος νιώθεις σαν να σε χτύπησε ρεύμα; Τότε μπορείς να πεις με σιγουριά ότι υπάρχει χημεία στη σχέση σας. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί το βιώνεις με μερικούς ανθρώπους και όχι με άλλους;

Η χημεία είναι ο παράγοντας x, το περίεργο αυτό «κάτι» που παραμένει ανεξήγητο. Το αν έχεις άμεση χημεία με κάποιον ή όχι μπορεί πραγματικά να παίξει σημαντικό ρόλο για το πώς θα εξελιχθεί ένα φλερτ σου αλλά ακόμα μπορεί να επηρεάσει και τον τρόπο που φλερτάρεις ή αντιδράς. Ακριβώς όπως υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες αγάπης, υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες φλερτ. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι φλερτάρουν με έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο πειράγματος - σαν τον μαθητή που τραβά τις πλεξίδες του κοριτσιού που του αρέσει.

Το να αναγνωρίσεις αν έχεις χημεία με κάποιον είναι αρκετά απλό, καθώς αυτό το κλικ που θα νιώσεις είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά υπάρχει κι ένας βαθμός δυσκολίας. Δεν είναι άμεσα εμφανής όλη η χημεία και μερικές φορές χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να χτιστεί.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Πώς ξέρεις πότε η χημεία περνάει τη βάση;

In humor we trust

Οι πρώτες συναντήσεις μπορούν να προκαλέσουν μια σχετική νευρικότητα, αλλά όλα εξαφανίζονται όταν μπορείτε να κάνετε ο ένας τον άλλον να γελάσει ή αν γελάτε μαζί με κάτι που και οι δύο θεωρείτε αστείο. Το να μην μοιράζεσαι την αίσθηση του χιούμορ είναι μια μεγάλη red flag, που δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη χημείας. Το κοινό χιούμορ είναι μια ισχυρή μορφή κοινής επικοινωνίας. Το να γελάς με τα ίδια αστεία σημαίνει ότι μοιράζεστε σε μεγάλο βαθμό κοινές αξίες και κοινή προοπτική. Πέρα απ’ αυτό όμως ακόμα και το αν κάποιος δεν γελάει συχνά είναι ένα θέμα για να λάβεις υπόψη για το κατά πόσο ταιριάζετε. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή – για να την περάσεις με κάποιον που δεν σε κάνει να γελάει ή που δεν γελάει με τα δικά σου αστεία.

Αγωνίζεστε να κάνετε μια κουβέντα με διάρκεια (και νόημα)

Όταν έχεις καλή χημεία με κάποιον, φαίνεται ότι η συνομιλία ρέει φυσικά και χάνετε η αίσθηση του χρόνου που περνά. Αν αντιθέτως υπάρχουν μεγάλες, αδέξιες παύσεις,  ή βαριέσαι αφόρητα ή όταν σου μιλάει ουσιαστικά δεν τον ακούς αλλά σκέφτεσαι ό,τι να ‘ναι, αυτό το πρόβλημα υποδηλώνει ότι δεν έχετε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα για να μιλήσετε. Μην ανησυχείς αν αυτό συμβαίνει στα πρώτα 20 λεπτά μιας συνάντησης. Μπορεί να είστε και οι δύο απλώς νευρικοί, κάτι που είναι φυσιολογικό και υγιές. Αλλά αν σε δύο ώρες ή ακόμα χειρότερα στη δεύτερη συνάντησή σας ιδρώνετε για να κάνετε μια συζήτηση, είναι κάτι για να το λάβεις σοβαρά υπόψη.

Δεν υπάρχει φυσική έλξη

Όταν έχεις χημεία με κάποιον, πιθανότατα αναζητάτε οποιαδήποτε δικαιολογία για να έρθετε σε άμεση επαφή. Επιδιώκεις να αγγίξεις το χέρι του όταν γελάτε ή τον πλησιάζεις όπως κάθεστε για να τον ακουμπάς. Αν δεν αισθάνεσαι καμία επιθυμία να βρίσκεσαι κοντά του ή να έρχεσαι σε φυσική επαφή μαζί του, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι η χημεία μεταξύ σας θα παραμείνει «ανόργανη».

Εστιάζεις στα αρνητικά

Όταν έχεις βγει με κάποιον, το θέμα είναι να το γνωρίσεις. Θέλεις να μάθεις αν σου αρέσει η παρέα του και κατά πόσο ταιριάζετε. Συνήθως, θα υπάρχουν πράγματα που αρέσουν και στους δύο και χαρακτηριστικά που σας έλκουν και πιθανώς να υπάρχει και κάτι για το οποίο δεν τρελαίνεσαι, αλλά αν το μόνο που βλέπεις είναι κόκκινες σημαίες ή σημάδια ασυμβατότητας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η χημεία είναι κάτω από τη βάση.

Τον συγκρίνεις με άλλους

Αν όταν είσαι μαζί σου σκέφτεσαι τον ή τους πρώην σου, ή είσαι κολλημένη και πρέπει να ξεκολλήσεις ή ο τύπος με τον οποίον έχεις βγει δεν σε ενθουσιάζει αρκετά. Σε μια πρώτη γνωριμία ίσως να είναι λίγο φυσιολογικό να κουβαλάς μαζί σου και όλες τις προηγούμενες σχέσεις σου αλλά αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο για τον άλλον ούτε υγιές για σένα. Προσπάθησε να δεις το καινούργιο άτομο για αυτό που είναι.

Σου βγάζει την κακή πλευρά του εαυτού σου

Μερικές φορές φλερτάρουμε κάποιον χωρίς να το συνειδητοποιούμε, μπορεί να μας αρέσει αλλά να μην το έχουμε καταλάβει και όταν τον συναντάμε να μας βγαίνει μια διάθεση για κόντρα – αυτό μπορεί να συμβεί και να δείχνει ότι υπάρχει και χημεία. Αλλά αν βγαίνεις με κάποιον και σου βγάζει πτυχές του εαυτού σου που δεν σου αρέσουν, όπως ζήλια, ανασφάλεια ή ακόμα και αγένεια, αυτό μπορεί να δείχνει ότι καταπιέζεσαι και δεν θες να βγαίνει μαζί του.

Last but not least, μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα (στο πρώτο ραντεβού, για παράδειγμα), αλλά και μη συντηρείς μια ρουτίνα συναντήσεων όταν βλέπεις ότι δεν νιώθεις «αυτό το κάτι» όταν είσαι μαζί του. Αρκετούς συμβιβασμούς κάνεις στη ζωή σου, δεν χρειάζεται να κάνεις και στην καρδιά σου!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

«Ταμπέλες» και δεδομένα που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε να σας καθορίζουν

Το ποιος είστε δεν έχει να κάνει με νούμερα, ιδιότητες ή επιτεύγματα

SINGLES

7 βασικές συμβουλές ώστε το dating να οδηγήσει σε σχέση

Το να μπεις σε μια σχέση δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα ικανότητας.

SINGLES

11 διακριτικά σημάδια ότι είστε πιο θυμωμένοι από όσο νομίζετε

Πώς να καταλάβετε ότι ο θυμός σας επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι αντέχετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;