Skip to main content

SINGLES

Α μπε μπα μπλομ - τι να κάνεις όταν είσαι με κάποιον που δεν ξέρει τι θέλει

Πριν μαδήσεις (ή πιείς) όλες τις μαργαρίτες, βοήθησέ τον να πάρει μια απόφαση



Μερικές φορές το να αποδεχτείς τη σκληρή πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο όταν πραγματικά νοιάζεσαι για έναν άντρα, αλλά η σχέση σας φαίνεται να μην πηγαίνει πουθενά. Μπορεί να σου είπε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να καταλάβει τι τρέχει μεταξύ σας, ή ίσως συνεχίζει να αλλάζει γνώμη για το τι θέλει. Όποιος και αν είναι ο λόγος, αν μένεις μαζί του, ίσως απλώς να σπαταλάς τον χρόνο σου. Εδώ, ωστόσο, θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να χειριστείς κάποιον που απλώς δεν μπορεί να αποφασίσει.

Να είσαι ειλικρινής μαζί του

Όσο κι αν ακούγεται τρομακτικό, πρέπει να είσαι σε θέση να τον φέρεις αντιμέτωπο με τα συναισθήματά σου αλλά και τα συναισθήματά του. Ίσως να ήταν εντάξει να περιμένεις να καταλάβει τα συναισθήματά του για λίγο, αλλά όταν έχει περάσει πολύς καιρός κάποια στιγμή το περιθώριο του χρόνου τελειώνει και πρέπει να το γνωρίζει. Τα πράγματα είναι απλά. Το γεγονός είναι ότι αν δεν θέλεις να περιμένετε άλλο, δεν θα έπρεπε – και δεν χρειάζεται να περιμένεις. Ακριβώς όπως έχει το δικαίωμα να αφιερώσει το χρόνο του όπως θέλει, έχεις το δικαίωμα να φύγεις. Αν του αξίζεις, θα σου δώσει την απάντηση που χρειάζεσαι προτού φύγεις.

Να θυμάσαι την αξία σου

Είναι δύσκολο να αξιοποιήσεις τη δύναμή σου όταν νιώθεις τόσο αναλώσιμη από την αγάπη σου για κάποιον. Ίσως πιάσεις τον εαυτό σου να του προσφέρει διευκολύνσεις αριστερά και δεξιά, γιατί σε ενδιαφέρει τόσο βαθιά και θέλεις απελπισμένα να δουλέψετε κι οι δύο για την επίλυση των πραγμάτων. Εάν κάποιος σε κάνει να νιώθεις «κρεμασμένη» και ότι αγνοεί τα συναισθήματά σου, δεν αξίζει ωστόσο ούτε τον χρόνο ούτε την ενέργειά σου. Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που πάντα θα σε σκέφτεται και θα θέλει να είσαι ευτυχισμένη. Που δεν θα σε αφήνει να αισθάνεσαι μπερδεμένη ή παγιδευμένη.

Βεβαιώσου ότι εσύ ξέρεις τι θέλεις

Σε αυτό το ατελείωτο παιχνίδι αναμονής όπου περνάς τις μέρες ενώ αναρωτιέσαι ως προς το πώς αισθάνεται και αν πρόκειται ποτέ να είναι έτοιμος για σένα, μπορεί να ξεχάσεις τι θέλεις και τι χρειάζεσαι από τη σχέση. Μην εξαφανίσεις τις δικές σου επιθυμίες μόνο και μόνο επειδή είναι πιο βολικό για αυτόν. Η αναμονή αυτή δίνει πολύ χρόνο και χώρο και σε σένα για να προσδιορίσεις εάν θέλεις πραγματικά να είσαι με αυτό το άτομο. Σκέψου τι παίρνεις από τη σχέση και τι θα έχει το μέλλον για τους δυο σας εάν καταλήξετε να είστε μαζί. Εάν δυσκολεύεσαι να φανταστείς το κοινό σας μέλλον θετικά, μάλλον δεν έχετε και πολύ μέλλον.

Κράτησε ανοιχτές τις επιλογές σου

Κάποιοι άντρες εκεί έξω δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σε κάνουν να περιμένεις, έχοντας ωστόσο την αξίωση να πιστεύουν ότι θα τους περιμένεις σαν πιστή Πηνελόπη. Το να σου δώσει την ελπίδα για μια πιθανή σχέση και να την κρεμάσει σαν δόλωμα, διασφαλίζει ότι μπορούν να πάρουν τον χρόνο τους θεωρώντας ότι εσύ δεν θα είσαι διαθέσιμη για κανέναν άλλο. Αυτό είναι άδικο για σένα. Αν πρόκειται να πάρει τον χρόνο του να αποφασίσει τι θέλει, έχεις κάθε δικαίωμα να μιλήσεις με άλλους ανθρώπους, να βγεις ραντεβού, να κάνεις με λίγα λόγια ό,τι θέλεις. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις ότι θέλεις κάτι εντελώς διαφορετικό, ενώ προσπαθεί να αποφασίσει τι θέλει.

Εστίασε στον εαυτό σου

Εάν δεν θέλεις να βγεις ραντεβού ενώ βρίσκεσαι σε αυτή την περίεργη και ενδιάμεση κατάσταση μαζί του, αυτό είναι εντάξει, αρκεί να μην παραμελήσεις τον εαυτό σου. Είναι η κατάλληλη εποχή, περισσότερο από ποτέ να επικεντρωθείς στους προσωπικούς σου στόχους και στα σχέδια που θέλεις και επεξεργαστείς για τον εαυτό σου. Να θυμάσαι ότι είσαι βασίλισσα και σου αξίζει να σε αντιμετωπίζεις και να σε αναλόγως. Ασχολήσου με δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλά και που σου θυμίζουν πόσο εκπληκτική είσαι. Η αυτοπεποίθησή σου και η αυτοεκτίμησή σου είναι ποιότητες που δεν πρέπει ποτέ να περάσουν στα ψιλά γράμματα.

Μίλησε για την κατάσταση που βιώνεις με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι

Κανείς δεν μπορεί να πάρει τις δικές σου αποφάσεις για σένα, αλλά πραγματικά βοηθάει εάν ζητήσεις συμβουλές και καθοδήγηση από τους ανθρώπους στη ζωή σου που αγαπάς, σε αγαπούν και εμπιστεύεσαι. Μπορεί να ήταν σε παρόμοιο δίλημμα και να έχουν μερικά λόγια σοφίας για σένα. Ακόμα κι αν δεν είχαν βρεθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις στο παρελθόν, εξακολουθούν να γνωρίζουν εσένα και να σε νοιάζονται και μπορούν ίσως να σε βοηθήσουν να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Όρισε ξεκάθαρα όρια και τήρησέ τα

Εάν σκοπεύεις να αφήσεις αυτόν τον άντρα να πάρει τον χρόνο του προκειμένου να αποφασίσει πότε θα περάσει η σχέση σας στο επόμενο επίπεδο, πρέπει να ορίσεις ξεκάθαρα τα όρια, ώστε να μην καταλήξεις σε ατυχείς συμβιβασμούς. Εάν θέλει να περιμένει προτού κάνει τα πράγματα επίσημα ή σοβαρά μαζί σου, ενημέρωσέ τον ότι αυτό θα γίνει με τους όρους σου. Εάν δεν είσαι άνετη με το ενδεχόμενο σεξουαλικής δραστηριότητα μαζί του ή όλα όσα κάνουν μαζί τα ρομαντικά ζευγάρια, οφείλεις να του το πεις χωρίς περιστροφές και οφείλει να το αποδεχτεί. Αν είναι να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο δεν θα βιαστεί ή πιεστεί να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση για το παρόν και το μέλλον σας.

Κάνε τον με τη σειρά σου να περιμένει

Δύο μπορούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι και αν θέλει να σε κάνει να περιμένεις πραγματικές απαντήσεις ή πληροφορίες σχετικά με το τι ισχύει το μέλλον για τη σχέση σας, δώσε του μια γεύση από το δικό του φάρμακο! Σίγουρα, μπορεί να ξέρει ήδη πώς νιώθεις γι' αυτόν, αλλά δεν υπάρχει καμία ζημιά στο να δυσκολέψεις κι εσύ λιγάκι. Εάν σου στείλει μήνυμα ή σε καλεί, κάνε τον να περιμένει λίγο πριν απαντήσει. Μην είσαι άμεσα διαθέσιμη στο τηλεφώνημα και στην κλήση του. Κάνε σχέδια με τους φίλους σου και μη ζητήσεις ποτέ συγνώμη όταν δεν τον συμπεριλαμβάνουν – ενώ θα το ήθελε. Άφησε τον να ιδρώσει και λίγο και να του υπενθυμίσεις ότι έχεις ζήτηση καθώς ακόμα κι αν αποφασίσει ότι δεν θέλει να είναι μαζί σου, η ζωή σου θα συνεχιστεί και θα παραμείνει καταπληκτική.

Πάρε εσύ την απόφαση

Εν κατακλείδι, δεν μπορείς να περιμένεις για πάντα. Είσαι μια υπέροχη γυναίκα και οποιοσδήποτε άντρας θα ήταν τόσο τυχερός να σε έχει στη ζωή του. Εάν αυτός ο άντρας χρειάζεται προσπάθεια για να ανακαλύψει και να επιλύσει τα συναισθήματά του για σένα και εξακολουθεί να μην είναι σίγουρος αν σε θέλει, αποδέσμευσέ τον! Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα σε εκτιμήσει και θα σου φέρεται με τον τρόπο που θέλεις και που σου αξίζει. Μερικά αγόρια δεν θα τολμήσουν ποτέ κλείσουν μόνα τους αυτήν την πόρτα, επειδή ξέρουν ότι θα το μετανιώσουν μακροπρόθεσμα, αλλά αν δεν έχει τα κότσια να το προχωρήσει και να βιώσει τη σχέση σας όπως πρέπει, ίσως χρειαστεί να κλείσεις εσύ την πόρτα και να συνεχίσεις μόνη σου την πορεία.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.