Πώς να ξεπεράσεις τον φόβο της απόρριψης και να ζεις τη ζωή σου στο φουλ

Όλοι και όλες μας έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ξαναβγαίνουμε εκεί έξω για νέες εμπειρίες!

Ναταλία Πετρίτη

Όλοι και όλες μας έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ξαναβγαίνουμε εκεί έξω για νέες εμπειρίες, γνωριμίες και βιώματα. Αν λοιπόν έχεις πέσει στην παγίδα του φόβου της απόρριψης, απλώς και μόνο επειδή πληγώθηκες κάποια στιγμή στο παρελθόν, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πως θα την ξεπεράσεις, αλλά και για να ξαναζήσεις τη ζωή σου στο φουλ!

Επίτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει

Αν η απόρριψη και τα πληγωμένα σου συναισθήματα είναι ένα πρόσφατο βίωμα, τότε επίτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει για αυτό που έζησες και μην πιεστείς να επανέλθεις στη νυχτερινή ζωή και την έντονη κοινωνικοποίηση. Κλάψε, σκέψου τι πήγε λάθος και κάνε ό,τι πιστεύεις εσύ ότι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Και κυριότερα θυμήσου: θα περάσει!

Σκέψου μακροπρόθεσμα

Το «δεν ξαναβγαίνω ραντεβού» που εκστομίζεις με ευκολία αυτήν την περίοδο ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι είναι μια ανόητη σκέψη. Προσπάθησε να μην επικεντρώνεσαι στο παρελθόν, αλλά σκέψου μακροπρόθεσμα και με αισιοδοξία πώς θα είσαι σε λίγο ή και πολύ καιρό από τώρα. Και μετά από αυτό, άδραξε τη μέρα!

Κάνε μια αλλαγή

Η απόρριψη μας ρίχνει αναμφίβολα την αυτοπεποίθηση στα τάρταρα, γι΄αυτό και δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε το να ξαναβγούμε ραντεβού ή να κοινωνικοποιηθούμε γενικά. Μια φυσική αλλαγή θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλλιώς. Άλλαξε τα μαλλιά σου, κάνε ένα τατουάζ ή ξεκίνα γυμναστική για να ενισχύσεις σώμα και πνεύμα!

Κάνε πλάνα για το μέλλον

Οργάνωσε από τώρα τις διακοπές σου, ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό, ένα πάρτι ή και μια μοναδική έξοδο με φίλες και φίλους. Όταν έχεις κάτι ξεχωριστό να περιμένεις, ενισχύεις τη διάθεσή σου με τρόπους που σίγουρα σε βοηθούν να ξεπεράσεις άσχημα περιστατικά του παρελθόντος και να προχωρήσεις πραγματικά στη ζωή σου.

Σκέψου όλα όσα χάνεις λόγω του φόβου σου

Όταν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, σκέψου απλώς όλες τις εμπειρίες, τα συναισθήματα και τα βιώματα που χάνεις εξαιτίας του φόβου σου να πληγωθείς ξανά. Θα καταλάβεις ότι αν δεν βουτήξεις για τα καλά, δεν μπορείς να κολυμπήσεις!

Προσποιήσου μέχρι να το νιώσεις πραγματικά

Ακόμη κι αν δεν είσαι έτοιμος/-η να ξαναβγείς εκεί έξω με αυτοπεποίθηση, προσποιήσου για ένα διάστημα ότι το ‘χεις. Θα δεις ότι σε πολύ σύντομο χρόνο θα γίνει και πραγματικότητα.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares