Skip to main content

SINGLES

Πώς να ξαναβρώ την αυτοπεποίθησή μου

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να καταλάβεις πόσο πολύτιμος άνθρωπος είσαι για τους γύρω σου και πρωτίστως για τον εαυτό σου Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να καταλάβεις πόσο πολύτιμος άνθρωπος είσαι για τους γύρω σου και πρωτίστως για τον εαυτό σου

Το να γνωρίζουμε την αξία μας είναι το δίχως άλλο ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ευτυχία μας, τις επιτυχίες στη ζωή μας και τη συνεχή μας πρόοδο και ευημερία. Αν λοιπόν κι εσύ δυσκολεύεσαι ως τώρα να καταλάβεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου που σε καθιστούν σε ένα ξεχωριστό, ικανό και πολύτιμο άτομο για τους γύρω σου, αλλά πρωτίστως για τον εαυτό σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Μάθε ποια είναι τα δυνατά σου σημεία

Η συνειδητοποίηση της αξίας μας ως άτομο ξεκινά όταν καταλάβουμε ποια είναι τα δυνατά μας στοιχεία. Είναι η προθυμία σου να βοηθάς πάντα τους γύρω σου; Η ικανότητά σου να δουλεύεις αδιάκοπα για έναν ανώτερο σκοπό; Οι ακαδημαϊκές σου επιδώσεις; Εσύ θα δώσεις την απάντηση στον εαυτό σου, αρχίζοντας σιγά σιγά να καταλαβαίνεις όλα αυτά που σε κάνουν ξεχωριστό/-ή.

Αποδέξου τα μειονεκτήματά σου

Η αυτογνωσία περνά και από την αποδοχή των μειονεκτικών μας στοιχείων, γι΄αυτό φρόντισε να τα συνειδητοποιήσεις μέσα από συζητήσεις με τους δικούς σου και προσπαθώντας να τα βελτιώσεις με δραστικές κινήσεις.

Μη συνδέεις την αξία σου με εξωτερικούς παράγοντες

Η αξία σου ως άτομο δεν συνδέεται με το αν έχεις εκδώσει ένα βιβλίο πριν από τα 30 σου χρόνια ή από τον μισθό που παίρνεις στη δουλειά σου. Προσπάθησε να μην συνδέεις την αξία σου με εξωτερικούς παράγοντες, που μόνο στενοχώρια μπορούν να φέρνουν στην πραγματικότητα, κάνοντάς μας ένα ύπουλο σαμποτάζ ως προς την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Υιοθέτησε έναν τρόπο σκέψης που θα σε βοηθά να αναπτύσσεσαι

Η αξία που έχουμε ως άτομο δεν κατακτάται σε μια φάση της ζωής μας για να παγιωθεί για πάντα. Είναι μια διαρκής συνθήκη και χρειάζεται κόπο και προσπάθεια. Υιοθέτησε λοιπόν έναν τρόπο σκέψης και ζωής που θα σου δίνει διαρκώς κίνητρα ώστε να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος/-ή σε ό,τι κάνεις και ό,τι πρεσβεύεις ως άνθρωπος.

Μην κρίνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου

Πολλές φορές γινόμαστε εξαιρετικά επικριτικοί ως προς τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, με αποτέλεσμα να περνάμε σε μια κατάσταση αυτομαστιγώματος. Δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να τα ελέγξουμε, παρά μόνο να απαντούμε σε αυτά με ωριμότητα και πράξεις που μας κάνουν περήφανους.

Βρες μια ενασχόληση που να σου αρέσει

Ένας ακόμη τρόπος να καταλάβεις την αξία σου ως άτομο δεν είναι άλλος από τον να βρεις μια ενασχόληση για τον ελεύθερό σου χρόνο που θα σε κάνει να περνάς καλά και θα σε γεμίζει. Όλα τα όμορφα που θα πετύχεις μέσω αυτής θα σε κάνουν σύντομα να καταλάβεις πόσα πολλά ταλέντα και προτερήματα διαθέτεις ως άτομο.

Κάνε ένα διάλειμμα από τα κοινωνικά μέσα

Τα κοινωνικά μέσα είναι κατασκευασμένα να μας κάνουν να αποζητούμε διαρκώς την επιβεβαίωση από άλλα άτομα, τα οποία συχνά δεν μας γνωρίζουν καν στην πραγματική μας ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σου γεννώνται διαρκώς αμφιβολίες ως προς την αξία σου, όταν ένα post δεν εισπράξει για παράδειγμα όσα likes και σχόλια περίμενες. Με ένα διάλειμμα από αυτά θα επαναπροσδιορίσεις ωστόσο άμεσα το πόσο αξίζεις.

Απόφυγε τους τοξικούς ανθρώπους

Ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων δεν είναι άλλο από το ότι μας κάνουν να αισθανόμαστε διαρκώς μειονεκτικά ως προς τις ικανότητές μας και το ποιοι τελικά είμαστε. Αν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις στη ζωή σου τέτοιους ανθρώπους, το να τους αποβάλεις είναι μονόδρομος για την προσωπική σου ευημερία.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Μπορεί μια νέα αγάπη να θεραπεύσει το παρελθόν;

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να στοιχειώσει άτομα που υποφέρουν από τη θλίψη της απώλειας της σχέσης.

SINGLES

3 τρόποι για να αποφύγετε την υπερβολική «αυτό-αποκάλυψη» στο πρώτο ραντεβού

Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να μην ειπωθούν, ειδικά στο πρώτο ραντεβού.

SINGLES

Κατάδυση στο μεγάλο στόρι του «φιλιού» με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Φιλιού

 Eσύ πόσα φιλιά μετράς κρατώντας την ανάσα σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Ιουλίου

Μην επιτρέπετε σε μικρά πράγματα να επηρεάζουν τη διάθεσή σας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πού θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές

Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα.  

FASHION TRENDS

8 μονόχρωμα ολόσωμα μαγιό που θα φορέσεις και ως κορμάκι

Εκμεταλλεύσου τη θερινή σου στολή παραλίας και για looks στο νησί ή και την πόλη