Skip to main content

SINGLES

Πώς θα προσαρμοστείς το συντομότερο δυνατό στη νέα σου δουλειά

Ένα νέο περιβάλλον εργασίας ή μια πρακτική άσκηση μετά το τέλος των σπουδών σου ίσως σου προκαλούν τρόμο.Κάθε αρχή είναι δύσκολη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια καινούργια δουλειά ή πρακτική άσκηση. Σίγουρα όμως δεν είναι και ακατόρθωτο το να προσαρμοστείς και να νιώσεις σταδιακά άνετα, πράγμα για το οποίο το Platform σου έχει τις κατάλληλες συμβουλές. Αν λοιπόν κι εσύ ρωτάς διαρκώς τον εαυτό σου πράγματα όπως «Πώς θα τα πάω», «Πώς θα αποδώσω καλύτερα» και «Πώς να συμπεριφερθώ μπροστά σε αυτήν την πρόκληση», τότε συνέχισε να διαβάζεις και κράτα σημειώσεις. Μάθε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την πρόκληση αν είσαι κι εσύ newbie!

Pixel

Πώς να προσαρμοστείς γρήγορα στη νέα σου δουλειά ή πρακτική άσκηση:

Μελέτησε επαρκώς σαν να πηγαίνεις στο σχολείο

Η προετοιμασία σε μια νέα δουλειά ή πρακτική είναι το Α και το Ω ώστε να κάνεις την καλύτερη εντύπωση, αλλά και να κινείσαι με μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση. Μάθε εγκαίρως τι ισχύει ως προς την ιεραρχία της επιχείρησης στην οποία βρίσκεσαι, τις προτεραιότητες του νέου σου εργοδότη και τον στόχο της εταιρίας. Τις πρώτες εβδομάδες προσαρμογής σε μια νέα δουλειά, παρατήρησε τις καθημερινές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων σου και κράτα καλές σημειώσεις ως προς το πώς διαχειρίζονται και εκείνοι τα πράγματα.

Χτίσε τις συναδελφικές σχέσεις σου

Το χτίσιμο των συναδελφικών σου σχέσεων είναι άκρως απαραίτητο για να «λυθείς» πιο γρήγορα, αλλά και να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα, αφού σίγουρα θα πρέπει ως έναν βαθμό να λειτουργείτε σαν ομάδα. Στα διαλείμματα λοιπόν στη δουλειά ή την πρακτική, μίλα με τους συναδέλφους σου ώστε να αναπτύξετε σιγά σιγά μεγαλύτερη οικειότητα και μια όμορφη σχέση καθημερινής αλληλεπίδρασης.

p

Κάνε ένα meeting με το αφεντικό σου

Ζήτησε το συντομότερο δυνατόν μια συνάντηση με το αφεντικό σου, χωρίς ντροπές και άβολη αντιμετώπιση, στο οποίο θα γνωριστείτε καλύτερα θα μπορέσεις να θέσεις κάποιες χρήσιμες ερωτήσεις γύρω από τη δουλειά. «Πρέπει να ενημερώνω για τα προβλήματα πριν, κατά τη διάρκεια ή αφού λυθούν;», «Σε ποια θέματα θα έχω αυτονομία αποφάσεων και που προβλέπεται να λαμβάνω οδηγίες;», «Τι συμβαίνει στην περίπτωση που…». Αυτές και άλλες πολλές απορίες πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί και απαντηθεί από το πρώτο κιόλας διάστημα, ώστε όταν θα προκύπτουν ζητήματα να ξέρεις από πριν με ποιους όρους θα κινείσαι.

Προσπάθησε να πετυχαίνεις μερικούς στόχους/ νίκες ανά εβδομάδα

Μπορεί να μοιάζει απαιτητικό καθήκον, όμως μια σωστή τακτική για να προσαρμαστείς καλά στην νέα δουλειά ή πρακτική δεν είναι άλλη από το να θέτεις μερικούς στόχους/νίκες για τον εαυτό σου ανά εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα μετράς από μόνος/-η τη συνεισφορά σου, θα παίρνεις κουράγιο για να συνεχίζεις και θα μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς ουσιαστικά στη δουλειά, κάνοντας την καλύτερη εντύπωση σε αυτούς και αυτές που πρέπει!

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Αναλύοντας το ψυχολογικό προφίλ του έρωτα

Ανακάλυψε δέκα ψυχολογικούς λόγους που σε κάνουν να ερωτεύεσαι κάποιον

SINGLES

Μήπως ο πρώην σου προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου στα social

Πώς να καταλάβεις ότι ο πρώην σου σου «στέλνει» μήνυμα στα social media, ενώ δεν τολμάει να κάνει κίνηση

SINGLES

Τα «ναι» και τα «όχι» του πρώτου ραντεβού, σύμφωνα με μια ψυχολόγο και σύμβουλο γάμου

Οι πρώτες εντυπώσεις συχνά προβλέπουν εάν ένα πρώτο ραντεβού θα φέρει και δεύτερο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 23 έως 30/6

Περάστε όμορφες ώρες με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

CELEBS

Σήλια Κριθαριώτη: Στην έκθεση της Ναόμι Κάμπελ με τον σύζυγό της

Ο χορός της σχεδιάστριας με το top model στο after party