Skip to main content

SINGLES

Όταν κάποιος σε εγκαταλείπει

Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου όταν ο άνθρωπος που αγαπάς σε εγκαταλείπει από το πουθενά 



Ένας ξαφνικός χωρισμός, χωρίς πρότερες ενδείξεις που να προμηνύουν με κάποιον τρόπο τι θα ακολουθήσει για εσένα και τη σχέση σου, μπορεί να είναι ένα άκρως τραυματικό και σοκαριστικό βίωμα, που ξεπερνιέται πολύ δύσκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο playbook συμπεριφορών που να υπόσχεται να περάσει ο πόνος άμεσα και να ξεπεράσεις το γεγονός, το βέβαιο είναι ωστόσο στο ότι υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να τον απαλύνουν και να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και τις επιλογές σου. Να λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου όταν ο άνθρωπος που αγαπάς σε εγκαταλείπει από το πουθενά, για να δεις με αισιοδοξία το μέλλον.

Άσε τον εαυτό σου να πενθήσει

Ένας χωρισμός είναι στη συνείδησή μας σαν ένας μικρός θάνατος ενός ανθρώπου που αγαπάμε. Γι’ αυτό άσε τον εαυτό σου να πενθήσει επαρκώς, μέχρι τα πρώτα έντονα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης υποχωρήσουν σιγά σιγά, δίνοντας χώρο για τα όμορφα που θα έρθπουν στο μέλλον.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Ακόμη κι αν θεωρείς πως έχεις ευθύνη για τον χωρισμό σας, προσπάθησε να μην κατηγορείς τον εαυτό σου και θυμήσου πως κανένας άνθρωπος που αξίζει πραγματικά δεν θα σε εγκατέλειπε με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να σου έχει δώσει προηγουμένως σημάδια ότι κάτι τρέχει στη σχέση σας.

Κάνε όμορφα πράγματα για εσένα

Δώσε στον εαυτό σου την περιποίηση και τη φροντίδα που χρειάζεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάνοντας πράγματα που νομίζεις ότι έχεις ανάγκη. Από ένα σύντομο ταξίδι με τις φίλες σου για να ξεχαστείς, μέχρι ένα σπα, και από ένα καινούριο φόρεμα για να σου φτιάξει η διάθεση, μέχρι το να μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι που δεν θα σου θυμίζει τη σχέση που είχες.

o

Πες «ναι» στην κοινωνική ζωή

Ένας χωρισμός ξεπερνιέται πιο εύκολα όταν περνάς περισσότερο χρόνο με την παρέα σου και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους. Που ξέρεις, άλλωστε, ο έρωτας μπορεί να σε περιμένει στο επόμενο πάρτι που θα βρεθείς μετά τον μεγάλο σου χωρισμό.

Ξεφορτώσου τα πράγματα που άφησε πίσω στο σπίτι

Τα πράγματα που άφησε πίσω στον χώρο σου το άτομο με το οποίο χώρισες, πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζωή σου το συντομότερο δυνατό. Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ, τότε ζήτα την βοήθεια μιας φίλης ή ενός φίλου, που θα τα μαζέψουν και θα αναλάβουν να τα επιστρέψουν πίσω.

Χαμογέλα ξανά

Μην ξεχνάς, ένας χωρισμός μπορεί να είναι δύσκολος στην αρχή, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο απότομος, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι αποτελεί και το τέλος της ερωτικής σου ζωής για πάντα. Ατένισε το μέλλον με αισιοδοξία και μην ξεχνάς να χαμογελάς. Και σύντομα κάτι νέο θα προκύψει στη ζωή σου που μπορεί να είναι και αυτό που πάντα έψαχνες.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ