Skip to main content

SINGLES

5 τρόποι να ενισχύσεις τη ψυχική σου υγεία όσο οι μέρες γίνονται όλο και μικρότερες

Αν η έλευση της χειμερινής ώρας νιώθεις ότι σε ρίχνει ψυχολογικά, να τι μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου



Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και η ώρα έχει και επίσημα πλέον αλλάξει, η διάθεσή σου μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να πέσει, βρίσκοντάς σε απροετοίμαστη για τη διαχείριση της κατάστασης. Να λοιπόν μερικές συμβουλές ώστε να φτιάξεις το κέφι σου και να καλωσορίσεις τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου με καλή διάθεση σε cozy κλίμα!

Ισορρόπησε τη διατροφή σου

Αν νιώθεις συχνά υποτονική τους πιο κρύους μήνες, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις χρόνο ώστε να φτιάξεις πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Μερικές πιο γλυκές απολαύσεις δεν πρόκειται να μας βλάψουν, αλλά θα μας φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση, όπως μια κολοκυθόπιτα ή σπιτικά μπισκότα. Επιπλέον, τα υγιεινά μαγειρευτά και οι σούπες στη διατροφή σου, όχι μόνο είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί καλά και θα προστατεύσουν την ικανότητά σου να ανταπεξέλθεις στην καθημερινή ζωή, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ζεσταθείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου όταν έξω κάνει κρύο.

Διατήρησε τα επίπεδα της βιταμίνης D σου

Η βιταμίνη D παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών, των δοντιών και των μυών, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά επίσης στη ρύθμιση της διάθεσης. Γι΄αυτό φρόντισε να περνάς τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα στον ήλιο ή βάλε στο πρόγραμμα τα συμπληρώματα βιταμίνης D.

psixiki-igia-fthinoporo-2

Νιώσε άνετα

Για να φτιάξει η διάθεσή σου, πρόσθεσε μερικά comfort αντικείμενα στο σπίτι και τη γκαρνταρόμπα σου, όπως μία πλεκτή κουβέρτα στον καναπέ ή ένα κασμιρένιο πουλόβερ. Η αίσθηση του cozy περιβάλλοντος που θα δημιουργήσεις για την καθημερινότητά σου είναι το τέλειο mood booster.

Μην αφήνεις τις εξωτερικές σου δραστηριότητες

Μην αφήνεις στους θερμούς μόνο μήνες τις εξωτερικές σου δραστηριότητες και συνέχισε να πηγαίνεις για τρέξιμο, περιπάτους ή ό,τι άλλο συνήθιζες να κάνεις. Η επαφή μας με τη φύση και με το «έξω» μας κρατά σε εγρήγορση και διατηρεί την καλή μας διάθεση.

Άκου τις ανάγκες σου

Το να αφιερώνεις χρόνο για να ακούς το σώμα και το μυαλό σου και να τους δίνεις αυτό που χρειάζονται είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν αισθάνεσαι πεσμένη. Αν λοιπόν νιώθεις την ανάγκη να κλείσεις για λίγες ώρες το κινητό σου και να απολαύσεις ήρεμη το βιβλίο σου μαζί με ένα ζεστό τσάι, κάνε το. Το ίδιο ισχύει και αν απλώς επιθυμείς να κοιμηθείς λίγο παραπάνω το Σαββατοκύριακο, με το ζεστό σου πάπλωμα. Το σώμα και ο νους σου θα σε ευχαριστήσουν, όταν τους δείχνεις την αγάπη που έχουν ανάγκη.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.