Skip to main content

SINGLES

AYTO είναι το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου

Δεν πάει ο νους σου...



Φαίνεται ότι για τους άντρες το μυστικό για έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο γάμο, έχει να κάνει λιγότερο με τις συμβατές προσωπικότητες και τα κοινά ενδιαφέροντα και περισσότερο με το πόσο ελκυστική είναι η γυναίκα με την οποία έχουν παντρευτεί.  Ένας ερευνητής από το Τέξας ανακάλυψε ότι οι άντρες με ελκυστικές γυναίκες έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους και αυτή η συζυγική ικανοποίηση παραμένει με το πέρασμα του χρόνου. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες, αφού σύμφωνα με τη μελέτη, η ελκυστικότητα του συζύγου δεν έπαιξε κανένα ρόλο στο πόσο ευτυχισμένη ή ικανοποιημένη ήταν μια γυναίκα.

Ο ψυχολόγος Andrea Meltzer από το Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences,έκανε μια έρευνα σε πάνω από 450 νιόπαντρα ζευγάρια κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου. Αυτό περιελάμβανε τέσσερις διαφορετικές μελέτες με τέσσερις διαφορετικές ομάδες νεόνυμφων.

Πριν από τις μελέτες, κάθε μέλος από το ζευγάρι βαθμολογήθηκε για την ελκυστικότητά του από μια αντικειμενική και ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της μελέτης, κάθε σύζυγος απαντούσε χωριστά σε ερωτήσεις για να βαθμολογήσουν οι ερευνητές το πόσο ικανοποιημένοι ήταν αντίστοιχα στον γάμο τους. Και στις τέσσερις μελέτες, οι σύζυγοι ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι από τις συζύγους τους στην αρχή του κάθε γάμου. Με την πάροδο του χρόνου, οι άντρες που είχαν ελκυστικές γυναίκες παρέμειναν ευχαριστημένοι στον γάμο τους. Το ίδιο ίσχυε και με τις γυναίκες τους, κάτι που οι επιστήμονες αποδίδουν στο γεγονός ότι ένας χαρούμενος άντρας οδηγεί και σε έναν χαρούμενο γάμο.

Εναλλακτικά, η ελκυστικότητα του συζύγου δεν είχε καμία επίπτωση στον γάμο. «Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν την υποστήριξη της ιδεάς ότι οι διαφορές φύλου όσον αφορά τη σωματική ελκυστικότητα έχουν συνέπειες για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της σχέσης» σχολίασε ο Meltzer. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άντρες είναι ρηχοί, αλλά ότι ίσως εκτιμούν περισσότερο τις γυναίκες τους.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη