Skip to main content

SINGLES

Πώς να κάνεις φίλους όταν δυσκολεύεσαι με την κοινωνικοποίηση

Το ότι είσαι ένας/μια introvert δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκτήσει πολύτιμες φιλίες που θα σε συντροφεύουν μια ζωή



Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου δυσκολευόσουν αρκετά στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης, γεγονός που σε επηρέαζε φυσικά ως προς το πόσες φιλίες έχτιζες όσο περνούσαν τα χρόνια. Ωστόσο, το γεγονός ότι είσαι ένας/μια introvert δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αποκτήσει πολύτιμες φιλίες που θα σε συντροφεύουν μια ζωή, αρκεί βέβαια να προσπαθήσεις κι εσύ λίγο προς αυτή την κατεύθυνση. Να λοιπόν μερικές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να «ξεκλειδώσεις», αυξάνοντας τις πιθανότητες εύρεσης ενός νέου φίλου ή φίλης, για τα εύκολα και τα δύσκολα.

Τι να κάνεις:

Ξεκίνα από τα απλά

Ξεκίνα από μικρά κομμάτια της καθημερινότητας, μιλώντας με κάποιον με τον οποίο νιώθεις άνετα, όπως έναν/μια συμφοιτητή/-α ή έναν/μια συνάδελφο από τη δουλειά που συμπαθείς. Το χαλαρό chatting μέσα στη μέρα θα αποτελέσει σταδιακά πάτημα για να αναπτύξετε μια πιο ουσιαστική σχέση.

Γίνε μέλος μιας ομάδας

Γίνε μέλος μιας ομάδας ή λέσχης συγκεκριμένων ενδιαφερόντων που σου ταιριάζει, για να γνωρίσεις άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αίσθημα του ανήκειν για να ξεκινήσει μια φιλία με ένα ή περισσότερα άτομα.

Πες «ναι» στις κοινωνικές εκδηλώσεις

Το να πείσεις τον εαυτό σου να βρεθεί σε περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις, πάρτι και άλλα happenings είναι η καλύτερη αφορμή για να εξασκηθείς στην έναρξη συνομιλιών και σχέσεων με νέα άτομα. Τρέχα λοιπόν στην Comicdom, σε συναυλίες συγκροτημάτων που αγαπάς και στο πάρτι για το τέλος της εξεταστικής. Δεν θα το μετανιώσεις.

Να είσαι καλός ακροατής

Το να είσαι καλός ακροατής και να δείχνεις ενδιαφέρον για τους άλλους κάνοντας ερωτήσεις ή προσφέροντας βοήθεια αποτελεί ένα μοναδικό skill που θα σε βοηθήσει στο να κάνεις φιλίες. Καλλιέργησέ το.

Ξέχνα τις αρνητικές σκέψεις

Εξασκήσου στη θετική αυτοομιλία και μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να ελέγχουν τη συμπεριφορά σου. Αν το θέλεις και το προσπαθήσεις, θα γίνει.

Να είσαι ο εαυτός σου

Να είσαι ο εαυτός σου και μην προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι. Να θυμάσαι ότι το να κάνεις φίλους απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, οπότε μην τα παρατάς αν δεν συμβεί αμέσως.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

SINGLES

Συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που σκοτώνουν αμέσως τη μεταξύ σας χημεία και έλξη

Τι να αποφύγετε για να μην ξενερώσετε τον (υποψήφιο κι όχι μόνο) σύντροφό σας

SINGLES

Πώς να καταλάβετε ότι έχετε «αλλεργία» στις σχέσεις

10 σημάδια ότι η προσωπικότητά σας δεν είναι συμβατή με το να είστε σε σχέση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.